Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψωμί του τοστ: Βάλτε στη σακούλα αυτό το κοινό λαχανικό που θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΨωμί του τοστ: Βάλτε στη σακούλα αυτό το κοινό λαχανικό που θα εμποδίσει την ανάπτυξη μούχλας
spot_img

Ένας απλός, φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Σε μια εποχή όπου η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και η σπατάλη τροφίμων είναι πολυτέλεια που λίγοι μπορούν να αντέξουν, κάθε έξυπνο κόλπο για να διατηρούμε το φαγητό φρέσκο έχει αξία. Το ψωμί του τοστ, ένα βασικό αγαθό στο καθημερινό τραπέζι, έχει την κακή συνήθεια να μουχλιάζει ή να ξεραίνεται πριν προλάβουμε να το καταναλώσουμε. Αλλά μια μαμά αποκαλύπτει στο TikTok έναν τρόπο απλό, φυσικό και ανέλπιστα αποτελεσματικό.

Η Katya Mackle, γνωστή για τα έξυπνα οικογενειακά και σπιτικά της hacks στο TikTok (@katya.mackle), μοιράστηκε ένα βίντεο που έχει γίνει viral, δείχνοντας πώς ένα απλό… κομμάτι σέλερι μπορεί να επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του ψωμιού. Το μόνο που χρειάζεται, λέει, είναι να τοποθετήσουμε ένα-δύο κλωναράκια σέλερι μέσα στη σακούλα με το ψωμί. Αποτέλεσμα; Το ψωμί παραμένει μαλακό και χωρίς ίχνος μούχλας για 2-3 εβδομάδες!

«Το ψωμί δεν ξεραίνεται και δεν μουχλιάζει για δύο με τρεις εβδομάδες», λέει η Katya, δείχνοντας πώς εφαρμόζει το hack σε μια φραντζόλα ψωμί από το M&S. Το σέλερι δεν αλλοιώνει ούτε τη γεύση, ούτε τη μυρωδιά του ψωμιού, καθησυχάζει τους ακολούθους της.

https://www.tiktok.com/@katya.mackle/video/7111377366009548037?is_from_webapp=v1&web_id=7138482301307536942
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μολυσμένα αγγούρια: Αναβιώνει ο εφιάλτης που προκάλεσε τουλάχιστον 550 τροφικές δηλητηριάσεις

Η εταιρεία που τα καλλιεργεί βρέθηκε και πέρσι στο επίκεντρο παρόμοιων επιδημιών με τους τύπους Salmonella Africana και Salmonella Braenderup
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα