Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
27.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εφιάλτης από… ξύλο στις δημοφιλείς σούπες: Διασυνοριακή επέκταση ανάκλησης εξαιτίας αυτής της μολυσμένης πρώτης ύλης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕφιάλτης από... ξύλο στις δημοφιλείς σούπες: Διασυνοριακή επέκταση ανάκλησης εξαιτίας αυτής της μολυσμένης πρώτης ύλης
spot_img

Η παρουσία κομματιών ξύλου σε σούπες της Campbell’s και άλλων εμπορικών σημάτων οφείλεται σε επιμόλυνση κοινού συστατικού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή αυτών των προϊόντων

Η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) εξέδωσε ειδοποίηση ανάκλησης τροφίμων για τη μάρκα Campbell’s Verve και την κατεψυγμένη σούπα Campbell’s λόγω κομματιών ξύλου.

«Μην χρησιμοποιείτε, πουλάτε, σερβίρετε ή διανέμετε τα επηρεαζόμενα προϊόντα», προειδοποίησε η CFIA στην ανακοίνωση ανάκλησης που δημοσιεύθηκε στις 28 Απριλίου. Οι μολυσμένες σούπες πωλούνται κυρίως στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Metro.

Η μάρκα Campbell’s Verve και η κατεψυγμένη σούπα κοτόπουλου Campbell’s είναι τα προϊόντα που ανακαλούνται σύμφωνα με την CFIA.

Η ακριβής λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται λόγω παρουσίας ξύλου

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ανάκλησης της ίδιας σούπας από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA (FSIS) η οποία μάλιστα είχε αποδώσει τη μόλυνση στον κόλιανδρο που χρησιμοποιήθηκε στις σούπες. 

Τα προϊόντα είναι της εμβληματικής εταιρείας Campbell’s, η ιστορία της οποίας ξεκινά από το 1869 όταν ο Joseph Campbell, πωλητής χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών, και ο Abraham Anderson, εμπορικός κονσερβοποιός και συσκευαστής, δημιουργούν την εταιρεία Anderson & Campbell στο Camden του New Jersey που αργότερα εξελίχθηκε σε Campbell Soup Company και το 2024 οι μέτοχοι ψήφισαν για να αλλάξει το επίσημο όνομα της εταιρείας από Campbell Soup Company σε The Campbell’s Company.

Τα ξένα σώματα στα τρόφιμα μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο τραυματισμού ή/και ασφυξίας.

 Η χρήση του ξύλου στις μονάδες επεξεργασίας έχει πρακτικά εξαλειφθεί και άλλα υλικά όπως το σκυρόδεμα, το πλαστικό, το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας έχουν κυριαρχήσει λόγω της ποικιλίας των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων που συνδέονται με το ξύλο. Το ξύλο δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων κατά την παραγωγή τροφίμων. Ωστόσο, οι ξύλινες παλέτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται περιστασιακά για τη μεταφορά πρώτων υλών στο εργοστάσιο.

Το ξύλο μπορεί να θρυμματιστεί από παλέτες, κουτιά και άλλα δοχεία και είναι ένας κοινός ένοχος που μολύνει τα προϊόντα διατροφής κατά την παραγωγή ή την επεξεργασία. Αλλά η μόλυνση του ξύλου μπορεί επίσης να συμβεί στο αγρόκτημα. Τα μικρά κομμάτια ξύλου μπορούν εύκολα να συλλεχθούν μαζί με τις καλλιέργειες κατά τη συγκομιδή.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο υγιεινό είναι το γιαούρτι σας;

Το «καλό» γιαούρτι υπάρχει, αλλά θέλει προσοχή

Προειδοποίηση σε όσους πίνουν στιγμιαίο καφέ – Ερευνητές τον συνδέουν με σοβαρή πάθηση στα μάτια

Ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βλάψει τα μάτια σας, σύμφωνα με γενετική μελέτη

Νεκρό 12χρονο παιδί και τρία στο νοσοκομείο με αιμολυτικό σύνδρομο από τροφική δηλητηρίαση

Επτά συνολικά σοβαρά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε παιδιά με συμπτώματα αιματηρής διάρροιας στη Γαλλία - Δωδεκάχρονος υπέκυψε μετά από αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα