Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Salt Bae: “Μαύρο” από το TripAdvisor! Ζευγάρι έφυγε κακήν κακώς…

ΑρχικήPicksNews LineSalt Bae: "Μαύρο" από το TripAdvisor! Ζευγάρι έφυγε κακήν κακώς...
spot_img

Του Νικόλα Εμμανουήλ

Στο στόχαστρο βρέθηκε για άλλη μία φορά το εστιατόριο του εκκεντρικού Salt Bae στο Λονδίνο μετά από κριτική που ανέβηκε στο TripAdvisor και το κατακεραύνωνε.

Το άτομο που την υπέγραψε, ανέφερε πως αναγκάστηκε με τη σύντροφό του να φύγουν ύστερα από απειλές και ενώ τους είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα ότι έχουν μόνο 30 λεπτά ακόμα στη διάθεσή τους για να τελειώσουν το γεύμα τους. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή μόλις τους είχαν σερβίρει τα ορεκτικά.

Σύμφωνα με το εστιατόριο, όταν κάποιος κλείνει τραπέζι μέσω της διαδικτυακής εταιρείας υπηρεσιών κρατήσεων εστιατορίων, OpenTable, ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο τραπέζι είναι τα 95 λεπτά.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι το φιλέτο με κρούστα χρυσού κοστίζει 1.450 λίρες (περίπου 1.720 ευρώ), τότε το τραπέζι χρεώνεται 725 λίρες (περίπου 860 ευρώ) την ώρα ή αλλιώς 12 λίρες (περίπου 14 ευρώ) το λεπτό!

Ο εν λόγω χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά ότι ήξερε που έμπλεκε όταν αποφάσισε να πάει εκεί με τη σύντροφό του, όμως, ποτέ δεν περίμενε ότι τα ποτά και τα πιάτα θα αργούσαν να σερβιριστούν, ότι το προσωπικό δε θα είναι εξυπηρετικό ή ευγενικό και ότι εν τέλει θα τους έδιωχναν.

«Είναι σαν το Ikea, φαίνεται καλό αλλά η ποιότητα του κακή (εξυπηρέτηση και φαγητό). Επέλεξα να μην έχω τον Nusret να κόψει τη μπριζόλα μας, ήθελα, απλώς, καλό φαγητό. Μην ακολουθείτε τη διαφημιστική εκστρατεία», προέτρεψε τους άλλους χρήστες του TripAdvisor.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αγγελία εργασίας για το εστιατόριο του Salt Bae, αναζητείται πεπειραμένος σεφ για να εργάζεται «με τα καλύτερα συστατικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον υπόλοιπο κόσμο σε ένα από τα πιο διάσημα steakhouses παγκοσμίως».

Ωστόσο, ο μισθός του δε θα ξεπερνά τις 12 με 13.50 λίρες την ώρα (περίπου 14 με 16 ευρώ) παρά τις τσιμπημένες τιμές του μενού και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πόστο θα έχει «ζωτικό ρόλο σε μια μεγάλη ομάδα και θα υποστηρίζει τον Head Chef κατά τη διάρκεια της βάρδιας».

Ο Salt Bae άνοιξε το συγκεκριμένο εστιατόριο τον περασμένο Οκτώβριο με πλήθος από celebrities και influencers να παρελαύνουν για να δοκιμάσουν τα πιάτα του την ώρα που οι κριτικοί το «έθαβαν» για τις τιμές και την «ψωνισμένη» πελατεία του, ενώ οι θαμώνες ανέβαζαν φωτογραφίες από τον «τσουχτερό» λογαριασμό που πλήρωναν για να καταγγείλουν τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.  

Έτσι, είδαμε μια μπριζόλα να κοστίζει 630 λίρες (περίπου 748 ευρώ), τέσσερα Red Bulls να κοστίζουν 44 λίρες (περίπου 52 ευρώ), ένα ποτήρι Coca Cola 9 λίρες (περίπου 11 ευρώ), τέσσερα κομμάτια γλυκό καλαμπόκι 12 λίρες (περίπου 14 ευρώ), ένα ράφι αρνιού να χρεώνεται 200 λίρες (περίπου 237 ευρώ), ενώ τραπέζι οκτώ πελατών να χρεώνεται επιπλέον 236,40 λίρες (περίπου 281 ευρώ) για σέρβις. Ένας λογαριασμός δε των 1.812,40 λιρών (περίπου 2.151ευρώ) έγινε viral τον περασμένο μήνα… για ευνόητους λόγους.

Παρόλα αυτά το εστιατόριο απολαμβάνει βαθμολογία με 4,8 αστέρια στη Google και 4.7 αστέρια στο Facebook με έναν πελάτη να γράφει ότι «όλα ήταν τέλεια και ότι παίρνεις ό,τι πληρώνεις», ενώ έτυχε να γνωρίσει τον Salt Bae και έμεινε έκπληκτος από το «πόσο σεμνός και ταπεινός» είναι. 

Πηγή: dailymail

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο