Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για σαλάτα… κονφετί με φέτα!

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για σαλάτα... κονφετί με φέτα!
spot_img

Ο σεφ Steven Satterfield μας προτείνει μια ξεχωριστή πολύχρωμη σαλάτα, με τη συμμετοχή της δικής μας ελληνικής φέτας.

Αυτή η σαλάτα είναι ουσιαστικά, όπως λέει ο ίδιος στο CNN, η ανάμειξη μιας ποικιλίας χειμωνιάτικων λαχανικών και φρούτων, τα οποία συμμετέχουν ξυσμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια, για ένα φρέσκο, υγιεινό, τραγανό γεύμα.

Η λίστα συστατικών μόνο είναι μια πρόταση, που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο για μια ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα, της επιλογής σας.

Για 4 μέτριες μερίδες

Υλικά

  • Περίπου 1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά ρίζας (μωβ ραπανάκι daikon, πράσινο ραπανάκι daikon, ραπανάκι watermelon, μαύρο ισπανικό ραπανάκι, χρυσό τεύτλο)
  • 1 μήλο, κατά προτίμηση Honeycrisp, Pink lady ή Fuji
  • 1 πιπεριά jalapeño, πολτοποιημένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1/4 φλιτζάνι ανάμεικτα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα όπως μαϊντανό, άνηθο, chive, μέντα, εστραγκόν
  • 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένοι ηλιόσποροι
  • 1/4 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

    Εκτέλεση

1. Τρίψτε το δέρμα των ραπανιών και των τεύτλων για να αφαιρέσετε τυχόν τραχιές περιοχές ή ίχνη βρωμιάς. Κόβουμε το καθένα σταυρωτά σε ένα μαντολίνο ή κόβουμε σε λεπτές φέτες με το χέρι με ένα κοφτερό μαχαίρι

2. Κόψτε το μήλο σε τέταρτα και στη συνέχεια κόψτε το κέντρο σε γωνία 45 μοιρών για να αφαιρέσετε τον πυρήνα και τους σπόρους. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα τεμάχια των μήλων σε ένα μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.

3. Τοποθετήστε τα ραπανάκια, τα τεύτλα και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέτουμε την πιπεριά jalapeño, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

4. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε 1 μεγάλο μπολ ή 4 μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε με τους ηλιόσπορους και την τριμμένη φέτα και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο