Το τόφου είναι τυρί που προέρχεται από σόγιας. Είναι ένα φυσικό προϊόν χωρίς γλουτένη και χαμηλό σε θερμίδες. Δεν περιέχει χοληστερόλη και είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και ασβεστίου. Επίσης αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ειδικά σε μία χορτοφαγική ή vegan διατροφή.
Η ειδική στο tofu Γιαπωνέζα Mariko Kaufmann δείχνει βήμα βήμα τη διαδικασία τονίζοντας ότι είναι πολύ απλή και ο καθένας μπορεί να φτιάξει τόφου στην κουζίνα του.
Οι υπότιτλοι για αυτό το βίντεο μεταφράστηκαν στο πλαίσιο του έργου Legumes Translated που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Horizon 2020, Project Grant Number 817634.
Πηγή: https://www.legumehub.eu/is_article/make-your-own-tofu-in-the-traditional-japanese-way/