Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες αυξήσεις τιμών από τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων – έως και +20% τον Ιανουάριο!

ΑρχικήΝέαΝέες αυξήσεις τιμών από τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων - έως και +20% τον Ιανουάριο!
spot_img

Ένα νέο κύμα αυξήσεων των τιμών των σούπερ μάρκετ αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, αυξάνοντας τις τιμές από 2% σε 20% σε μια σειρά βασικών προϊόντων όπως ζυμαρικά, καρυκεύματα, σούπες, μπισκότα, προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα, σύμφωνα με έκθεση. 

Ένας αυξανόμενος ρυθμός πληθωρισμού 6,8% τον Νοέμβριο – ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των τελευταίων 39 ετών – δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, με τους μεγάλους κατασκευαστές τροφίμων να ετοιμάζονται να αυξήσουν ξανά τις τιμές τους, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι επίμονες διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και το αυξανόμενο κόστος εργασίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στις αυξήσεις.

Η Kraft Heinz είπε στους λιανοπωλητές ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα είδη έως και 20%, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η μέση αύξηση των τιμών στα προϊόντα Kraft Heinz θα είναι 5%, είπε η εταιρεία στο Journal, προσθέτοντας ότι ορισμένα προϊόντα όπως η μουστάρδα Grey Poupon θα αυξηθούν κατά 6% έως 13%, επειδή το κόστος παραγωγής της έχει αυξηθεί κατά 22%.

Η Mondelez International, η οποία φτιάχνει σνακ, όπως μπισκότα Oreo και κρακεράκια Ritz, θα αυξήσει τις τιμές κατά 6% έως 7% τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η εταιρεία τον περασμένο μήνα.

Άλλοι κατασκευαστές τροφίμων, όπως η Campbell Soup και η General Mills, κατασκευαστής του Cheerios, έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι θα αυξήσουν τις τιμές στα προϊόντα τους τον Ιανουάριο, αλλά δεν έχουν αποκαλύψει κατά πόσο θα αυξηθούν.

Ο δείκτης Food-at-home, που περιλαμβάνει τα παντοπωλεία, αυξήθηκε κατά 6,4% τους τελευταίους 12 μήνες με τις πρωτεΐνες, όπως το βόειο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά να αυξάνονται κατά σχεδόν 13%.

Οι αυξήσεις των τιμών αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ψωνίζουν: μερικοί επιλέγουν φθηνότερα κρέατα, όπως κοτόπουλο ή παραιτούνται εντελώς από ορισμένα προϊόντα εντελώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: The New York Post

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο