Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
27.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση καπνιστού βιολογικού σολομού λόγω παρουσίας Listeria monocytogenes

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: Ανάκληση καπνιστού βιολογικού σολομού λόγω παρουσίας Listeria monocytogenes
spot_img
spot_img

Η Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων της Ιρλανδίας – FSAI ανακοίνωσε την ανάκληση καπνιστού βιολογικού σολομού, λόγω της παρουσίας του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes.

Συγκεκριμένα ανακαλείται από την εταιρεία Burren Smokehouse παρτίδα του καπνιστού ιρλανδικού βιολογικού σολομού της, λόγω ανίχνευσης ενός πολύ χαμηλού επιπέδου του παθογόνου παράγοντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι λιανοπωλητές θα πρέπει να ανακαλέσουν την συγκεκριμένη παρτίδα από τους πελάτες τους, τα catering δεν πρέπει να την χρησιμοποιούν, ενώ συνιστάται στους καταναλωτές να μην καταναλώνουν το εν λόγω προϊόν με τα στοιχεία της ανάκλησης.

Πηγή: FSAI

Σχετικά με τη Listeria monocytogenes

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria monocytogenes μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, ναυτία, επίμονο πυρετό, μυϊκούς πόνους, σοβαρό πονοκέφαλο και δυσκαμψία του αυχένα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να είναι πιο σοβαρή, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε λιστεριώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των βρεφών και των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων. Η περίοδος επώασης (χρόνος μεταξύ αρχικής λοίμωξης και εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων) είναι κατά μέσο όρο 3 εβδομάδες, αλλά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 70 ημερών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα γνωρίζετε για τις φυσικές πλην επικίνδυνες τοξίνες στα τρόφιμα;

Νέα έρευνα αποκάλυψε κενά στις γνώσεις των καταναλωτών όσον αφορά τις φυσικές φυτικές τοξίνες.

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα