Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Alliance to Stop Foodborne Disease μεγαλώνει με 4 νέες συνεργαζόμενες εταιρείες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Alliance to Stop Foodborne Disease μεγαλώνει με 4 νέες συνεργαζόμενες εταιρείες
spot_img

Η Συμμαχία για την Καταπολέμηση των Τροφιμογενών Ασθενειών – Alliance to Stop Foodborne Illness, μια πρωτοβουλία βιομηχανίας-καταναλωτών για τη βελτίωση της κουλτούρας ασφάλειας των τροφίμων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, καλωσόρισε τέσσερις νέους εταίρους για την ασφάλεια των τροφίμων στην πρωτοβουλία της, δηλαδή την Ένωση Καταναλωτικών Εμπορικών Σημάτων (CBA), την Chipotle Mexican Grill, την JBS USA και την PepsiCo, Inc.

Η Ένωση Καταναλωτικών Εμπορικών Σημάτων, πρώην Ένωση Κατασκευαστών Παντοπωλείων, είναι η εθνική εμπορική ένωση για τα συσκευασμένα αγαθά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η CBA εκπροσωπεί εταιρείες που κατασκευάζουν τρόφιμα, ποτά, οικιακά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Η Chipotle Mexican Grill, Inc., είναι μια αμερικανική αλυσίδα από γρήγορα casual εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Γαλλία, που ειδικεύεται σε τάκος και μπουρίτος αποστολής που φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας μπροστά από τον πελάτη.

Η JBS USA είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υψηλής ποιότητας προϊόντων διατροφής, συμπεριλαμβανομένου ενός χαρτοφυλακίου αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων και καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στις ΗΠΑ είναι ένας κορυφαίος επεξεργαστής βοείου κρέατος, χοιρινού κρέατος, πουλερικών και παρασκευασμάτων τροφίμων.

Η PepsiCo, Inc. είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τροφίμων, σνακ και ποτών με προϊόντα διαθέσιμα σε περισσότερες από 200 χώρες.

Η Alliance to Stop Foodborne Illness έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή κορυφαίες εταιρείες τροφίμων και καταναλωτές που επηρεάζονται προσωπικά από τις αποτυχίες στην ασφάλεια τροφίμων, ώστε να επηρεάσουν για θετική αλλαγή.

Ξεκίνησε το 2018 με 10 εταιρείες, η συμμαχία αποτελείται τώρα από 18 βιομηχανικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Cargill, Conagra Brands, Costco Wholesale, Empirical Foods, The Hershey Co., Kellogg Co., California Leafy Greens Marketing Agreement (LGMA), Nestlé, Maple Leaf Foods, Mars Inc., Walmart, Wegmans και Yum! Brands.

Συνεργασία για την πρόληψη των τροφιμογενών ασθενειών

Κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι 48 εκατομμύρια (ένας στους έξι) Αμερικανούς βιώνουν μια τροφιμογενή ασθένεια. Από αυτούς, 128.000 άνθρωποι νοσηλεύονται και 3.000 πεθαίνουν.

“Η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί κεντρική αξία του συστήματος τροφίμων μας. Γνωρίζουμε ότι πολλές εταιρείες κάνουν ήδη το σωστό. Πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις και να συνεργαζόμαστε για να προωθήσουμε την κουλτούρα ασφάλειας των τροφίμων και να εκσυγχρονίσουμε τις πολιτικές ασφάλειας των τροφίμων», δήλωσε σύμφωνα με το Food Safety Africa η Vanessa Coffman, Διευθύντρια της Συμμαχίας.

Η Κόφμαν εξέφρασε ότι η συμμαχία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να διευρύνει την ηγεσία και τις πρωτοβουλίες της.

“Τους προσεχείς μήνες, θα μοιραστούμε αυτές τις συνεργατικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάν διαδικτυακής εργαλειοθήκης για την κουλτούρα της ασφάλειας των τροφίμων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τριμηνιαία διαδικτυακά σεμινάρια που φιλοξενούνται από τον FDA”, ανέφερε.

Η Alliance to Stop Foodborne Illness είναι ένα πρόγραμμα της Stop Foodborne Disease (STOP), που είναι ένας εθνικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, αφιερωμένος στην πρόληψη ασθενειών και θανάτου από τροφιμογενείς παθογόνους παράγοντες.

Ιδρύθηκε το 1993 από εκείνους που επλήγησαν από ένα θανατηφόρο στέλεχος του E. coli, και μέχρι σήμερα το STOP συνεχίζει να υποστηρίζει και να εκπροσωπεί επιζώντες ασθενειών, να προωθεί την κατανόηση των τροφιμογενών ασθενειών από το κοινό και να υποστηρίζει δημόσιες πολιτικές και πρακτικές της βιομηχανίας που ενισχύουν την πρόληψη.

Η STOP και η Συμμαχία εμπλέκουν αγρότες, εταιρείες τροφίμων και ενώσεις τροφίμων για την ενίσχυση των μέτρων για την κουλτούρα της ασφάλειας των τροφίμων που υπερβαίνουν τα ελάχιστα οριζόμενα από τους κανονισμούς.

“Καθιστούν δυνατή τη συνεργασία όσων ενδέχεται να είναι ανταγωνιστές στην αγορά για την επίτευξη του κοινού στόχου πρόληψης των τροφιμογενών ασθενειών. Η ορμή της Συμμαχίας είναι εντυπωσιακή. Είμαστε περήφανοι για το έργο που ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τη βιομηχανία για λογαριασμό των καταναλωτών», δήλωσε ο Mitzi Baum, Διευθύνων Σύμβουλος της STOP.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο