Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γεωργία: Θεσπίζονται τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓεωργία: Θεσπίζονται τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής
spot_img

Τα βραβεία αυτά θα απονέμονται σε ένδειξη αναγνώρισης της αριστείας κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των βιολογικών προϊόντων, επιβραβεύοντας τους καλύτερους και πιο καινοτόμους φορείς της βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 25 Μαρτίου έως τις 8 Ιουνίου 2022.

Ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που τα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής γίνονται πραγματικότητα. Εργαζόμαστε σκληρά για τα βραβεία αυτά, τα οποία έρχονται  να συμπληρώσουν την ετήσια ημέρα βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ, που από πέρυσι εορτάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου. Η βιολογική παραγωγή είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική για τη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων, ενώ η μετάβαση δεν θα είναι επιτυχής χωρίς τους διάφορους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού βιολογικών προϊόντων. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να τους τιμήσουμε, προωθώντας παράλληλα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ενθαρρύνω όλους τους παράγοντες στον τομέα της βιολογικής παραγωγής να υποβάλουν αίτηση.»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές εργάζονται σκληρά για την προώθηση της ανάπτυξης του βιολογικού τομέα της ΕΕ, για παράδειγμα μέσω πολιτικών γης που ενθαρρύνουν τη δημιουργία νέων βιολογικών εκμεταλλεύσεων ή τη μετατροπή υφιστάμενων γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε βιολογική παραγωγή ή με τη δημιουργία τοπικών αγορών που ενθαρρύνουν τη ζήτηση των καταναλωτών για τοπικά παραγόμενα βιολογικά τρόφιμα, καθώς και διευκολύνοντας την προσφορά τοπικών, βιολογικών προϊόντων για νοσοκομεία, σχολεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Τα Βραβεία θα καταστήσουν αυτό το έργο πιο ορατό και αποτελεσματικό, θα διαδώσουν τις καλύτερες εμπειρίες και θα συμβάλουν στην κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων για την επίτευξη μιας πιο βιώσιμης, ασφαλούς και ανθεκτικής αγροδιατροφικής αλυσίδας. Ανυπομονούμε να ενωθούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους.

Τα επτά βραβεία αποτελούν το πρώτο παράδειγμα βραβείων βιολογικής παραγωγής σε επίπεδο ΕΕ και αποτελούν συνέχεια του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 25 Μαρτίου 2021.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα