Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανίδα συγγραφέας μαγειρικής προτείνει μαρμελάδα στα σάντουιτς με μπέικον, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΒρετανίδα συγγραφέας μαγειρικής προτείνει μαρμελάδα στα σάντουιτς με μπέικον, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις
spot_img

Η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας μαγειρικής, Felicity Cloake, συγγραφέας των βιβλίων Red Sauce και Brown Sauce: A British Breakfast Odyssey, κατόρθωσε να διχάσει τους Βρετανούς, διατυπώνοντας την άποψη ότι σε ένα σάντουιτς με μπέικον ταιριάζει πιο πολύ η μαρμελάδα παρά η κέτσαπ ή η κλασσική παραδοσιακή Βρετανική καφέ σως.

«Αισθάνομαι κακή Βρετανίδα που το λέω, αλλά προτιμώ περισσότερο την αγγλική μουστάρδα σε ένα σάντουιτς μπέικον και μαρμελάδα. Σκεφτείτε το, το ζαμπόν συχνά γλασάρεται με μουστάρδα και μέλι. Ένας φίλος μου το σύστησε και νιώθω ότι μεταμορφώνομαι κάθε φορά που τρώω ένα».

Η πρότασή της δίχασε τους χρήστες του Twitter με κάποιους να λένε ότι χρησιμοποιούν τον συνδυασμό στα σάντουιτς εδώ και χρόνια, ενώ άλλοι τρομάζουν και μόνο στο άκουσμά του.

Μετά από έρευνα που έχει κάνει η Felicity για το αν η κόκκινη ή η καφέ σως ταιριάζει καλύτερα με ένα σάντουιτς με μπέικον και έχοντας έρθει σε επαφή με ανθρώπους από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Νότος ψηφίζει την κέτσαπ και η πιο μεσαία τάξη, την καφέ σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, ο 53χρονος Alex James, πρώην μπασίστας του συγκροτήματος Blur περιέγραψε στη Sun τον Ιανουάριο «πώς να φτιάξετε ένα τέλειο μπέικον sarnie» – με ένα από τα συστατικά του να είναι η μαρμελάδα.

«Το μπέικον συνδυάζεται πολύ καλά με τις άλλες γεύσεις, με μουστάρδα, κόκκινη σάλτα, καφέ σως, απλώστε τα όλα», είχε πει τότε και συμπλήρωσε: «Η μαρμελάδα είναι επίσης εκπληκτικά καλή. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι πιο περίεργο από το ψητό ζαμπόν με μέλι».

Ωστόσο, κορυφαίοι σεφ έχουν επικρίνει στο παρελθόν το συνδυασμό, με τον Fergus Henderson να λέει ότι «οι παραξενιές, όπως η μαρμελάδα, είναι παρατραβηγμένες».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα