Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mondelez: Μικραίνει τις σοκολάτες αλλά η τιμή παραμένει ίδια

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαMondelez: Μικραίνει τις σοκολάτες αλλά η τιμή παραμένει ίδια
spot_img

Το δίλημμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον οι παραγωγοί προϊόντων είναι το εξής: να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους, να πληγούν οι πωλήσεις τους και να υπάρξει θέμα με τους μετόχους αφού τα κέρδη θα είναι χαμηλότερα ή να «συρρικνώσουν» τα προϊόντα τους κρατώντας τις ίδιες τιμές;

Η Mondelez διάλεξε τον δεύτερο δρόμο και αποφάσισε να μικρύνει τις σοκολάτες γάλακτος κατά 20 γραμμάρια και έτσι, οι συσκευασίες αντί για 200 γραμμαρίων θα γίνουν των 180 γραμμαρίων, αλλά η τιμή τους θα παραμείνει ίδια, δηλαδή 2,40 ευρώ.

Ο λόγος για την παραπάνω απόφαση, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ένας συνδυασμός αυξανόμενου κόστους παραγωγής και πληθωρισμού.

«Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις που έχουν ήδη αναφέρει τόσες άλλες εταιρείες τροφίμων όταν πρόκειται για σημαντικά αυξημένο κόστος παραγωγής – είτε πρόκειται για συστατικά είτε για ενέργεια είτε για συσκευασία – και τον αυξανόμενο πληθωρισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ο πληθωρισμός ασκεί σοβαρή πίεση στους καταναλωτές και σύμφωνα με στοιχεία για τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώθηκε αύξηση κατά 5,3% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ τα προϊόντα που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν το γάλα, το κρέας και ο καφές.

Πηγή: https://london.eater.com/23000025/why-are-dairy-milk-chocolate-bars-shrinking

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο