Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΑΑΚΑΟ: Η σοκολάτα χωρίς ζάχαρη που δεν αναγνωρίζεται από την ΕΕ

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚΑΑΚΑΟ: Η σοκολάτα χωρίς ζάχαρη που δεν αναγνωρίζεται από την ΕΕ
spot_img

Βιργινία Κιμπουρόπουλου

H Stepahnie Seege, ιδρύτρια της Nordchocolate Oy, πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει μια σοκολάτα στην αγορά για όσους κάνουν εναλλακτικές δίαιτες ή έχουν διάφορες δυσανεξίες. Σε αυτά τα πλαίσια δημιουργήθηκε ένα νέο είδος σοκολάτας, η σοκολάτα KAAKAO, η οποία καινοτομεί χρησιμοποιώντας κακάο, βούτυρο κακάο, γάλα καρύδας και χουρμάδες για γλυκαντικό.

- Advertisement -

Οι χουρμάδες έχουν τη δυνατότητα να γλυκάνουν το παρασκεύασμα, αλλά χωρίς να διαθέτει μεγάλο ποσοστό ζάχαρης. Οπότε, μια σοκολάτα κανονικού μεγέθους ΚΑΑΚΑΟ, περιέχει την ίδια ποσότητα ζάχαρης με ένα μήλο. Η σοκολάτα, έχει καταταχθεί στα βιολογικά προϊόντα, αποτελεί μια ιδανική λύση για  vegans, χωρίς, παράλληλα, να έχει να ζηλέψει τίποτα από μια κλασσική σοκολάτα τόσο στην υφή όσο και στη γλυκιά της γεύση. Το brand προσθέτει, ακόμη, την καταλληλότητα του προϊόντος τους και από διαβητικούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντιρρήσεις

Μόνο που…δεν είναι σοκολάτα! Τουλάχιστον όχι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν αναγνωρίζει το προϊόν επίσημα ως σοκολάτα, βάσει της αιτιολόγησης ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η ονομασία «σοκολάτα» είναι εξ ορισμού ένας συνδυασμός κακάο και πρόσθετης ζάχαρης. Ενώ οι χουρμάδες περιέχουν φυσικά φρουκτόζη και γλυκόζη, δεν θεωρούνται ζάχαρη και επομένως το kAAKAO δεν είναι σοκολάτα. Αυτό συνεπάγεται, ακόμη, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος ούτε στη συσκευασία.

«Πώς υποτίθεται ότι καταλαβαίνουν οι καταναλωτές τι φτιάχνουμε; Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό» αναφέρει η Stephanie Seege, η οποία διαρκώς πιέζει για μια αλλαγή στη νομοθεσία της ΕΕ που εμποδίζει την εταιρεία να αναφέρει το προϊόν ως σοκολάτα. Λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων και να διδαχθούν οι καταναλωτές καλύτερα κριτήρια ως προς το τι τρώνε και αγοράζουν.

«Μια βιολογική μπάρα σοκολάτας που παρασκευάζεται με τέσσερα υλικά υψηλής ποιότητας που δεν μπορούν να ονομαστούν «σοκολάτα» είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο μπερδεμένοι είναι οι ισχύοντες νόμοι για την επισήμανση των τροφίμων», συνεχίζει. Σε μια εποχή που ο κόσμος ψάχνει μια υγιεινή εναλλακτική για κάτι γλυκό, το γλυκό αυτό παρασκεύασμα αποτελεί μια καλή εναλλακτική της παραδοσιακής σοκολάτας. Το ΚΑΑΚΑΟ, έχοντας τελειοποιήσει την τέχνη της σοκολατοποιίας, είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, αφού αρθούν οι περιορισμοί, να κατακτήσει την αγορά σοκολάτας.

Πηγές:https://www.foodingredientsfirst.com/news/kaakao-makers-push-for-legal-change-to-gain-proper-chocolate-status.html

https://www.kaakaochocolate.com/

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα