Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
24.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζυθοποιία: Νέο φθηνό εργαλείο smartphone για την ανίχνευση δυσάρεστης γεύσης στη μπύρα

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΖυθοποιία: Νέο φθηνό εργαλείο smartphone για την ανίχνευση δυσάρεστης γεύσης στη μπύρα
spot_img

Οι ζυθοποιοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν smartphones για να ανιχνεύουν δυσάρεστες γεύσεις στην μπύρα

Το διμεθυλοσουλφίδιο (DMS),  είναι μία ουσία που δίνει στην μπύρα επιθυμητές νότες, αλλά σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, δημιουργεί ανεπιθύμητα αρώματα, και έχει γεύση… μαγειρεμένων λαχανικών. Παραδοσιακά, τα επίπεδα DMS μετρώνται χρησιμοποιώντας αέρια χρωματογραφία, μια διαδικασία που είναι συχνά πολύ δαπανηρή και περίπλοκη για μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

Τώρα ερευνητές δημιούργησαν ένα εργαλείο που μετράει την ποσότητα του DMS μέσω smartphone με χρωματομετρία. Πρόκειται για μια «αναλυτική συσκευή (PAD)» η οποία κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μια «ακινητοποίηση μιας χρωμογονικής φάσης αντιδραστηρίου που αποτελείται από αλκαλικό νιτροπρωσσίδιο σε υδρογέλη ζελατίνης». Η νέα προσέγγιση χρησιμοποιεί μια ταινία με βάση το χαρτί που αλλάζει χρώμα ως αντίδραση στο DMS, και ένα smartphone χρησιμοποιείται για την ανάλυση της έντασης του χρώματος και την εκτίμηση της συγκέντρωσης.

Αυτή η μέθοδος αποτελεί μια φθηνή εναλλακτική λύση στη μέθοδο αεριοχρωματογραφίας για τη μέτρηση του DMS και θα επιτρέψει στους μικρούς ζυθοποιούς και τους παραγωγούς craft μπύρας να παρακολουθούν τις ανεπιθύμητες γεύσεις στα προϊόντα τους.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μολυσμένα αγγούρια: Αναβιώνει ο εφιάλτης που προκάλεσε τουλάχιστον 550 τροφικές δηλητηριάσεις

Η εταιρεία που τα καλλιεργεί βρέθηκε και πέρσι στο επίκεντρο παρόμοιων επιδημιών με τους τύπους Salmonella Africana και Salmonella Braenderup
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα