Οι ζυθοποιοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν smartphones για να ανιχνεύουν δυσάρεστες γεύσεις στην μπύρα
Το διμεθυλοσουλφίδιο (DMS), είναι μία ουσία που δίνει στην μπύρα επιθυμητές νότες, αλλά σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, δημιουργεί ανεπιθύμητα αρώματα, και έχει γεύση… μαγειρεμένων λαχανικών. Παραδοσιακά, τα επίπεδα DMS μετρώνται χρησιμοποιώντας αέρια χρωματογραφία, μια διαδικασία που είναι συχνά πολύ δαπανηρή και περίπλοκη για μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.
Τώρα ερευνητές δημιούργησαν ένα εργαλείο που μετράει την ποσότητα του DMS μέσω smartphone με χρωματομετρία. Πρόκειται για μια «αναλυτική συσκευή (PAD)» η οποία κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μια «ακινητοποίηση μιας χρωμογονικής φάσης αντιδραστηρίου που αποτελείται από αλκαλικό νιτροπρωσσίδιο σε υδρογέλη ζελατίνης». Η νέα προσέγγιση χρησιμοποιεί μια ταινία με βάση το χαρτί που αλλάζει χρώμα ως αντίδραση στο DMS, και ένα smartphone χρησιμοποιείται για την ανάλυση της έντασης του χρώματος και την εκτίμηση της συγκέντρωσης.
Αυτή η μέθοδος αποτελεί μια φθηνή εναλλακτική λύση στη μέθοδο αεριοχρωματογραφίας για τη μέτρηση του DMS και θα επιτρέψει στους μικρούς ζυθοποιούς και τους παραγωγούς craft μπύρας να παρακολουθούν τις ανεπιθύμητες γεύσεις στα προϊόντα τους.