Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H καρδιά… μας έστειλε για μπύρες!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνH καρδιά... μας έστειλε για μπύρες!
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Πριν από λίγες μέρες, διαβάσαμε στο cibum.gr μια ενδιαφέρουσα είδηση για τις μπύρες.

Με σχεδόν διακόσια χρόνια ιστορίας, το παλαιότερο ζυθοποιείο της Αυστραλίας, η Cascade Brewery από την Τασμανία της Αυστραλίας προσφέρει ένα μείγμα παραδοσιακών και πειραματικών γεύσεων στις μπύρες που παράγει. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λεγόμενη Cascade Export Stout Old Gold, η οποία συνδυάζει μια από τις πιο διάσημες μπάρες σοκολάτας της Αυστραλίας με μαύρη μπύρα, παρασκευασμένη με ψητή βύνη, για να δημιουργήσει ένα «γλυκό γλυκό μείγμα», σύμφωνα με την εταιρεία. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μπύρα έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το καταναλωτικό κοινό και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η είδηση αυτή μου έφερε στο μυαλό μια πρόσφατη εργασία της ομάδας μας πάνω στις καρδιοπροστατευτικές δράσεις των λιποειδών στις μπύρες, όπου βρήκαμε ότι οι μπύρες lager, ale και stout αναστέλλουν την συσσώρευση των αιμοπεταλίων.

Μπορεί η μπύρα να θεωρηθεί λειτουργικό τρόφιμο με τις κατάλληλες ερευνητικές ενέργειες; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ μπορεί, όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτούς τους ισχυρισμούς, μιας και δεν θα πρέπει να υπονοηθεί ότι προάγουμε την κατανάλωση αλκοόλ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα