Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλατόπιτα Μάνης από τη “Γη της Ελιάς”

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΓαλατόπιτα Μάνης από τη "Γη της Ελιάς"
spot_img

Της Δέσποινας Κούτλα

Παρακολουθώ το σήριαλ η “Γη της Ελιας” στο MEGA και μου έκανε εντύπωση η γαλατόπιτα η πολυσυζητημένη του Πότη και ήθελα να την δοκιμάσω. Είναι παραδοσιακή συνταγή της Μάνης την οποία έκανα εγώ με τα χεράκια μου και έγινε πραγματικά πάρα πολύ ωραία. Έψαξα και βρήκα την συνταγή και την έφτιαξα με μεγάλη επιτυχία. Με εκτίμηση από την όμορφη Καβάλα σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Συνταγή για τη Μανιάτικη γαλατόπιτα

Βάζουμε στην κατσαρόλα πέντε κούπες γάλα, μία κούπα ψιλό σιμιγδάλι ( φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο για το ταψί), μιάμιση κούπα ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και δύο βανίλιες. Τα ανακατεύουμε και μόλις γίνει κρέμα ρίχνουμε σιγά σιγά, έξι χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας ξανά, καθώς και το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι.

Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ, απλώνουμε το σιμιγδάλι και από πάνω την κρέμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε.

Δέσποινα Κούτλα

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα