Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι το ζελέ vegan;

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΕίναι το ζελέ vegan;
spot_img

Oι συνταγές με ζελέ είναι αγαπημένες εδώ και χρόνια και όλοι το έχουν αγαπήσει ή τουλάχιστον σίγουρα το έχουν δοκιμάσει κάποια στιγμή. Μπορεί όμως το επιδόρπιο ζελέ να ενταχθεί σε μία vegan διατροφή;

Mε τη δημοτικότητα της vegan διατροφής, δηλαδή της διατροφής αμιγώς φυτικών προϊόντων, να αυξάνεται, οι οπαδοί της συχνά αναζητούν νέες νόστιμες λύσεις στη διατροφή τους. Εάν πρέπει κανείς να σκεφτεί ένα γλυκό, υγιεινό και με πρώτη ύλη τα φρούτα, μπορεί να του έρθει και το ζελέ σαν σκέψη. Ωστόσο, ενώ δεν περιέχει αυγά ή γάλα, είναι vegan;

 Η απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς είναι πολύ δύσκολο καμιά φορά να ξεχωρίσει κανείς όλα τα συστατικά και αν κάποιο εξαιρείται ως ζωικής προέλευσης. Πριν αγοράσετε ένα ζελέ, είναι καλύτερο να κοιτάξετε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε. Βασικό συστατικό του ζελέ αποτελεί η ζελατίνη που προέρχεται από κολλαγόνο από ζωικά προϊόντα, όπως ο χόνδρος του βοείου και του χοιρινού, το δέρμα και τα οστά. Επίσης, ορισμένα γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται για ζελέ δεν είναι vegan και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μέλι. Οπότε, με αυτά τα δεδομένα, το ζελέ δεν είναι vegan.

Μπορεί να υπάρξει vegan ζελέ; Η απάντηση είναι, ναι. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα ζελέ που δεν περιέχουν ζωικά συστατικά, αν και πιο σπάνια. Επίσης, σύμφωνα με το Can Vegans Eat,  μπορείτε να φτιάξετε ζελέ στο σπίτι σας, αντικαθιστώντας τα ζωικής προέλευσης υλικά με φυτικά, όπως για παράδειγμα άγαρ-άγαρ. Αυτό το συστατικό είναι φτιαγμένο από φύκια και έχει την ίδια υφή με τη ζελατίνη.  Εναλλακτικά για τη ζελατίνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηκτίνη, Carrageenan, άμυλο καλαμποκιού και άμυλο πατάτας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο