Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
10.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πούτιν: Η Δύση άδικα στοχοποιεί τη Ρωσία για την επισιτιστική κρίση

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠούτιν: Η Δύση άδικα στοχοποιεί τη Ρωσία για την επισιτιστική κρίση
spot_img

Για δυτική προσπάθεια απόδοσης ευθυνών για μια επικείμενη επισιτιστική κρίση στη Ρωσία, δήλωσε το Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για άλλη μια φορά ο Πούτιν εμφανίζεται “προκλητικός” στις δηλώσεις του στη συνάντηση Leaders of Russia. Κατά την ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος αποποιείται για άλλη μια φορά την οποιαδήποτε ευθύνη της Ρωσίας για την επισιτιστική κρίση, αναφέροντας ότι αποτελεί μια πρακτική της Δύσης να στοχοποιήσει τη χώρα του. “Οι ειδικοί πιθανώς γνωρίζουν ότι η κρίση άρχισε να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της μάχης κατά της πανδημίας και άρχισε να εμφανίζεται επειδή αναπτύχθηκε”, δήλωσε.

“Οι ΗΠΑ τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, που είναι το 38% της προσφοράς χρήματος σε δύο χρόνια. Αυτό είναι περίπου όσο τύπωσαν τα προηγούμενα 40 χρόνια, ο ίδιος ρυθμός. Στην ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια ευρώ”, είπε. “Το ίδιο κάναμε κι εμείς, αλλά το κάναμε με χειρουργική ακρίβεια και προσεκτικά και αυτό δεν προκάλεσε άνοδο του πληθωρισμού, όπως έγινε εκεί”, συνεχίζει.

Από την άλλη, προσπαθεί να αποδώσει τα αίτια της επισιτιστικής κρίσης στη Δύση και τις ΗΠΑ που “άρχισαν να αντλούν τρόφιμα από την παγκόσμια αγορά. Ενώ οι ΗΠΑ ήταν καθαρός εξαγωγέας τροφίμων τα προηγούμενα χρόνια, τώρα έχουν γίνει καθαρός εισαγωγέας και οι αγορές τροφίμων της από την παγκόσμια αγορά ήταν 17 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερες από τις πωλήσεις της”. Αναφέρει, επίσης, ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες και φτωχότερες χώρες αναφορικά με τον επισιτισμό. Τέλος, αναφέρει το μονοπωλιακό σύστημα δολαρίου-ευρώ φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην επισιτιστική κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, πως, ενώ πράγματι υπήρχε ήδη ζήτημα με τις τιμές σε ποτά και τρόφιμα από την εποχή της πανδημίας και έπειτα, η επισιτιστική κρίση κορυφώθηκε με τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι δύο χώρες εκπροσωπούν μαζί το 1\3 της παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο