Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Morrisons: Ληγμένα μπέικον και μουχλιασμένα Kiss Lorraine εντοπίστηκαν σε επιθεώρηση

Ποιος θα το περίμενε από την τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο με 497 υποκαταστήματα σε Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, καθώς και ένα στο Γιβραλτάρ...

ΑρχικήΝέαMorrisons: Ληγμένα μπέικον και μουχλιασμένα Kiss Lorraine εντοπίστηκαν σε επιθεώρηση
spot_img

Ποιος θα το περίμενε από την τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο με 497 υποκαταστήματα σε Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, καθώς και ένα στο Γιβραλτάρ…

Υποκατάστημα Morrisons σε ένα πρατήριο βενζίνης βαθμολογείται με 1 στα 5 αστέρια, εξαιτίας παραβάσεων σε ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας τροφίμων και προσωπικού.

Ένα υποκατάστημα της βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Morrisons σε ένα πρατήριο βενζίνης πέρασε από επιθεώρηση υγιεινής και η αξιολόγηση που έλαβε ήταν πολύ κακή. Συγκεκριμένα, 1 στα 5 αστέρια.  Ο λόγος για αυτό ήταν οι αρκετές παραβιάσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο εν λόγω κατάστημα. Σε έκθεση της επιθεώρησης αναφέρονται ορισμένα από τα ευρήματα, τα οποία δικαιολογούν και με το παραπάνω αυτή τη βαθμολογία.

Τι βρήκε η επιθεώρηση

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, που εργαζόταν για το περιφερειακό συμβούλιο του North West Leicestershire, στη Μεγάλη Βρετανία, βρέθηκαν 80 μερικώς μαγειρεμένα λουκάνικα με ημερομηνία λήξης 14 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το σημείο, να αναφερθεί πως η επιθεώρηση έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου φέτος. Η ιστοσελίδα Metro αναφέρει, επίσης, πως εντός του καταστήματος βρέθηκαν δύο Κις Lorraine των 170 γραμμαρίων «με ορατή ανάπτυξη μούχλας» και ημερομηνία προτιμητέας κατανάλωσης στις 3 Μαρτίου.

Όταν έγινε επιθεώρηση στον καταψύκτη, διαπιστώθηκε ότι κάποια κρέατα είχαν καταψυχθεί χωρίς ετικέτες που έδειχναν την ημερομηνία κατάψυξης, απόψυξης ή ημερομηνίας μαγειρέματος.  300 ροδέλες μερικώς μαγειρεμένου μπέικον είχαν καταψυχθεί για περισσότερες από 30 ημέρες, χρονικό όριο μέχρι το οποίο πρέπει να μαγειρευτεί το φαγητό, σύμφωνα με μια πολιτική που εμφανίζεται στο υποκατάστημα. Επίσης, όλα τα προϊόντα που βρέθηκαν στην κατάψυξη είχαν καταψυχθεί για περισσότερες από 30 ημέρες, μερικά για έως και πέντε μήνες.

Εξουθενωμένο προσωπικό

Εκτός από τις αρκετές παραβιάσεις στα τρόφιμα, στην έκθεση της επιθεώρησης αναφέρθηκαν και ζητήματα με το προσωπικό. Παρατηρήθηκε πως οι πελάτες περίμεναν για ώρα στην ουρά και το λιγοστό προσωπικό ήταν ανήμπορο να τους εξυπηρετήσει.  «Ήταν σαφές από τις συζητήσεις με το προσωπικό ότι ήταν απογοητευμένοι και ένιωθαν ότι τα αιτήματά τους για βοήθεια δεν εισακούστηκαν», αναφέρεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coalville Nub News.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η κουζίνα δεν είχε μέσα στεγνώματος χεριών για νιπτήρα και ένα κανάλι αποστράγγισης που χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή κρέατος είχε «σημαντική ποσότητα υπολειμμάτων, λίπους και μούχλας».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο