Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικίνδυνα τα τρόφιμα στο εστιατόριο γνωστού τηλεοπτικού σεφ – Τα απίστευτα ευρήματα των επιθεωρητών

Ο διάσημος Tony Tobin σερβίρει ληγμένα και χαλασμένα ενώ οι συνθήκες υγιεινής εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την ασφάλεια των πελατών!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕπικίνδυνα τα τρόφιμα στο εστιατόριο γνωστού τηλεοπτικού σεφ - Τα απίστευτα ευρήματα των επιθεωρητών
spot_img

Εστιατόριο με τιμές άνω των 45 ευρώ το πιάτο, βρέθηκε να έχει απίστευτα κακές συνθήκες υγιεινής και συντήρησης στις πρώτες ύλες του.

Κυριλέ εστιατόριο στο Reigate της Μεγάλης Βρετανίας με την επωνυμία Ranmore, υπό τη διεύθυνση του γνωστού τηλεοπτικού σεφ Tony Tobin σέρβιρε πιάτα αξίας άνω των 45 ευρώ και ήταν γνωστό για το πρεστίζ του. Πλέον απέκτησε δημοσιότητα και για την κακή του υγιεινή, καθώς  έλαβε τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία κατά την επίσκεψη των επιθεωρητών τροφίμων.

Ο σεφ Tobin έγινε διάσημος στη Βρετανία μετά την εμφάνιση στην μαγειρική εκπομπή του BBC, Ready Steady Cook, από το 1995, καθώς και για την παρουσία του σε άλλες τέτοιου είδους εκπομπές όπως το Saturday Kitchen. Είχε ανοίξει και ένα ακόμα εστιατόριο στην περιοχή, το οποίο πλέον δεν λειτουργεί.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησής τους, οι επιθεωρητές από το συμβούλιο του Reigate and Banstead Borough διαπίστωσαν ότι η ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με την υγιεινή ήταν «ανεπαρκής», καθώς στην κουζίνα του ανακαλύφθηκαν ληγμένο ζαμπόν, μπαγιάτικο ψωμί και μουχλιασμένα λαχανικά, αναφέρεται στον ιστότοπο Surrey Live. Παράλληλα με αυτά τα ευρήματα, το εστιατόριο διαφήμιζε ένα μενού που περιείχε, μεταξύ άλλων, φιλέτο μοσχαρίσιου κρέατος για 40 ευρώ. Δεν το λες και δίκαιη αντιστοιχία ποιότητας-τιμής.

Φυσικά, η «φρίκη» δεν σταματά εδώ. Άλλα ευρήματα στην έκθεση, που συντάχθηκαν από το συμβούλιο μετά την επιθεώρηση, εντόπισαν επίσης πολλά προβλήματα καθαριότητας τόσο με την ίδια την κουζίνα όσο και με τον εξοπλισμό. Έκτοτε, το εστιατόριο υπέβαλε αίτηση για εκ νέου βαθμολογία, ενώ οι επιθεωρητές σημειώνουν πως ήδη έχουν γίνει βελτιώσεις. Στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν και συστάσεις σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων και για άλλες παραβάσεις, όπως για την αποθήκευση ωμού κρέατος χωριστά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Μιλώντας μετά την αποστολή της αναφοράς στο SurreyLive, εκπρόσωπος του Reigate και του Δήμου Banstead είπε ότι θα επανεκτιμήσουν τις εγκαταστάσεις τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για επαναληπτική επιθεώρηση, υποδεικνύοντας ότι έχουν γίνει βελτιώσεις, όπου η αξιολόγησή τους θα επανεκτιμηθεί.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα