Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3 βασικοί πυλώνες για πιο υγιεινά σχολικά γεύματα στα σχολεία των ΗΠΑ

ΑρχικήΝέα3 βασικοί πυλώνες για πιο υγιεινά σχολικά γεύματα στα σχολεία των ΗΠΑ
spot_img

Πιο ξεκάθαροι κανόνες για υγιεινότερα γεύματα στα αμερικανικά σχολεία από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Τι ορίζεται και πότε θα ισχύσει.

Γάλα με λιγότερα λιπαρά, περισσότερα δημητριακά ολικής άλεσης, λιγότερο αλάτι: αυτοί είναι οι τρεις βασικοί κανόνες που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για τα μεταβατικά πρότυπα στα προγράμματα σχολικών γευμάτων, με στόχο να περάσουν τα παιδιά σε πιο θρεπτικά γεύματα, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις προμήθειες των υλικών που προκλήθηκαν από την πανδημία. Τα πρότυπα που τέθηκαν για τα σχολικά έτη 2022-23 και 2023-24, επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στα δημητριακά ολικής αλέσεως, το γάλα και το νάτριο.

Σύμφωνα με αυτά, τα σχολεία και όσοι παρέχουν μέριμνα σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω μπορούν να προσφέρουν αρωματισμένο γάλα με χαμηλά λιπαρά (1%), αλλά και γάλα με γεύση αλλά χωρίς λιπαρά, και γάλα χωρίς ενίσχυση γεύσης αλλά χωρίς λιπαρά ή με χαμηλά λιπαρά. Τουλάχιστον το 80% των δημητριακών που σερβίρονται στο μεσημεριανό γεύμα και το πρωινό του σχολείου κάθε εβδομάδα πρέπει να είναι πλούσια σε δημητριακά ολικής άλεσης. Το εβδομαδιαίο όριο νατρίου για το μεσημεριανό γεύμα και το πρωινό στο σχολείο θα παραμείνει το ίδιο με τα σημερινά επίπεδα για το σχολικό έτος 2022-2023. Αλλά στο μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο, θα υπάρξει μείωση κατά 10% στο όριο νατρίου το σχολικό έτος 2023-24, κάτι που θα ευθυγραμμιστεί με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ που καθορίζει εθελοντικούς στόχους μείωσης νατρίου για τα επεξεργασμένα, συσκευασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα στις ΗΠΑ.

Τα μεταβατικά πρότυπα ανακοινώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σκοπεύει το φθινόπωρο να εκδώσει νέους κανόνες για τη βελτίωση των προτύπων διατροφής μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με έρευνα για την αλυσίδα εφοδιασμού των σχολείων τον περασμένο Νοέμβριο, το 96% των προμηθευτών των σχολείων δεν είχε επαρκή στοιχεία για τα μενού που απαιτούνται για την τήρηση των διατροφικών προτύπων. Τώρα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις παραγγελίες που πρέπει να κάνουν για το φθινόπωρο, καθώς η πανδημία είχε προκαλέσει πλήρη αποδιοργάνωση στη συμμόρφωση των σχολικών μενού με τα διατροφικά πρότυπα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα