Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο
spot_img

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με… μια φωτογραφία

Θα θέλατε να μάθετε ποια τρόφιμα είναι καλά για εσάς και ποια είναι επικίνδυνα με μια μόνο φωτογραφία; Πλέον μπορείτε, καθώς επιστήμονες από το πανεπιστήμιο  Burgos της Ισπανίας εφηύραν μια εφαρμογή που μπορεί να σας δώσει αυτή τη δυνατότητα.

Με ένα μόνο  κλικ, η εφαρμογή smartphone θα αναλύσει γρήγορα τα καρκινογόνα συντηρητικά που είναι γνωστά ως νιτρικά και νιτρώδη. Τα συντηρητικά αυτά δίνουν στα λουκάνικα και στο μπέικον  και τα αλλαντικά τη χαρακτηριστική ροζ απόχρωση και νόστιμη γεύση, αλλά μπορούν, από την άλλη, να σχηματίσουν ενώσεις που προκαλούν όγκους.

Σύμφωνα με το συγγραφέα της μελέτης πίσω από την εφαρμογή, Dr Jose Garcia, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε. Η λειτουργικότητα, βασίζεται σε ένα αισθητήριο πολυμερές που αλλάζει χρώμα, όταν τοποθετείται κοντά στο κρέας από κάποιον. Σε επόμενη φάση, η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα την παραγωγή και την υπολειπόμενη συγκέντρωση νιτρωδών, μόνο λαμβάνοντας ψηφιακές φωτογραφίες αισθητηριακών φιλμ και αναλύοντας ψηφιακές χρωματικές παραμέτρους, αναφέρεται στην ιστοσελίδα Scottish Daily Express.

H εφαρμογή μπορεί να συμβάλλει στο να μπορούν οι καταναλωτές να είναι καλύτερα ενημερωμένοι για το τι αγοράζουν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα