Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«ΒορΟινά»: Παραδοσιακή γιορτή κρασιού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΑρχικήΝέα«ΒορΟινά»: Παραδοσιακή γιορτή κρασιού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
spot_img

32 οινοποιοί θα συστήσουν τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, σε Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης

Με τη συμμετοχή 32 οινοποιών, που θα «συστήσουν» σε Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και τους δημιουργούς τους, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η οινική εκδήλωση της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», τα «ΒορΟινά».

- Advertisement -

   Πρόκειται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για τη σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής γιορτής κρασιού, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε γνώστες και μη της αέναης οινικής κληρονομιάς της Βόρειας Ελλάδας. Λευκοί, ροζέ, ερυθροί, ακόμη και orange οίνοι, αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αποστάγματα, νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές, κλασικές ή new entry ετικέτες, από τις κορυφαίες οινοποιίες, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών της διοργάνωσης.

   Μάλιστα, στην εκθεσιακή διάταξη των τραπεζιών στα «ΒορΟινά», τα τραπέζια των οινοποιών θα είναι τοποθετημένα ανά περιοχές, ώστε το κοινό να μπορεί να δοκιμάζει μαζί κοινές ποικιλίες, terroir και στυλ κρασιών. Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα λειτουργήσουν δύο θεματικά περίπτερα για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση: ξεχωριστά στυλ κρασιού και τάσεις και «Βοροινά συν+», όπου θα παρουσιάζονται σε ένα κοινό χώρο κρασιά από οινοποιεία, που δεν θα είναι παρόντα στη διοργάνωση με ξεχωριστό περίπτερο.

   Επιπλέον, το κοινό μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογράφισε την ετικέτα δίχως να αγγίξεις τη φιάλη». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 21:00 ενώ στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση, όπου οι τρεις πρώτοι/ες νικητές ή νικήτριες θα λάβουν ως έπαθλο από έξι διαφορετικές φιάλες των ΒορΟινών.

   Στα ΒορΟινά, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στις 18.00 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22.00, συμμετέχουν: Αμπελώνας Καμκούτη, Argyrakis Wines, Αργατία, Βαένι Νάουσα, Διαμαντάκος, Ευστρατία Ταζογλίδου, Zoinos Winery, Κατώγι Αβέρωφ, Kitrvs Winery & Vineyard, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Βογιατζή, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Κατσαρού, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Λειβαδιώτη, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κτήμα Στεργίου, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Φλόριαν, Κτήμα Φουντή, Μετόχι Μυλοποτάμου, Μπουτάρη, Oenops, Οινοποιείο Κεχρής, Οινοποιείο Πάντου, Οινοποιείο Ταραλά (Έλινος), Το Κτήμα τ’ Αποστόλη και Tsantali. Η είσοδος είναι 10 ευρώ, με δώρο το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών._

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα