Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα συμπληρώματα σιδήρου μπορεί να προκαλέσουν υπερανάπτυξη της σαλμονέλας

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤα συμπληρώματα σιδήρου μπορεί να προκαλέσουν υπερανάπτυξη της σαλμονέλας
spot_img

Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η ανάπτυξη της Salmonella typhimurium και άλλων εντερικών παθογόνων παραγόντων αυξήθηκε ως απόκριση στα συμπληρώματα σιδήρου

Εσείς ξέρατε ότι η υπερκατανάλωση συμπληρωμάτων σιδήρου προκαλεί υπερανάπτυξη της σαλμονέλας στο έντερο; Και όμως μελέτες αμφισβητούν την ασφάλεια των μη στοχευμένων συμπληρωμάτων σιδήρου από το στόμα καθώς η περίσσεια σιδήρου θα μπορούσε να επιλέξει παθογόνα βακτήρια σε βάρος των ωφέλιμων βακτηρίων στη μικροχλωρίδα του εντέρου. Και αυτή η ανισορροπία αυξάνει την ευαισθησία για λοίμωξη από σαλμονέλα.

Στην ερευνητική εργασία, «Iron Availability Increases the Pathogenic Potential of  Salmonella Typhimurium  and Other Enteric Pathogens at the Intestinal Epithelial Interface» , τα δεδομένα από πρόσφατες δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου από το στόμα «δεν είναι ακίνδυνη». Η περίσσεια σιδήρου μπορεί να προκαλέσει παθογόνο υπερανάπτυξη και «να αυξήσει τη λοιμογόνο δύναμη των επικρατών εντερικών παθογόνων παραγόντων» όπως η σαλμονέλα.

Το σώμα απορροφά τον σίδηρο μέσω των εντέρων. Όταν καταπίνονται μεγάλοι, μη στοχευμένοι όγκοι σιδήρου (μέσω ενός συμπληρώματος σιδήρου), η περίσσεια σιδήρου παρέχει σε βακτήρια όπως η σαλμονέλα την ευκαιρία να υπεραναπτυχθούν και να ανταγωνίζονται άλλα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου.

Η υπερανάπτυξη είτε της σαλμονέλας είτε άλλων εντερικών παθογόνων στο γαστρεντερικό σωλήνα οδηγεί σε σαλμονέλωση ή γαστρεντερίτιδα. Η σαλμονέλωση και η γαστρεντερίτιδα είναι φλεγμονή του γαστρεντερικού σωλήνα και οδηγεί σε συμπτώματα διάρροιας, εμετού και κοιλιακού άλγους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα