Σάββατο, 4 Ιανουαρίου, 2025
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρομπότ εργάζονται σαν επαγγελματίες σε εστιατόριο, διαμορφώνοντας το μέλλον της εστίασης

ΑρχικήΝέαΡομπότ εργάζονται σαν επαγγελματίες σε εστιατόριο, διαμορφώνοντας το μέλλον της εστίασης
spot_img

Μια επίδειξη του τμήματος ρομποτικής του ιαπωνικού ομίλου τεχνολογίας και ενέργειας, Softbank, περιελάμβανε τη συνεργασία τριών ρομπότ από την παραγωγή ως το σερβίρισμα ενός γεύματος στον πελάτη.

Tο τμήμα ρομποτικής του ιαπωνικού ομίλου τεχνολογίας και ενέργειας, Softbank, παρουσίασε πώς τα ρομπότ μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της εστίασης, δουλεύοντας σαν επαγγελματίες σερβιτόροι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστοτόπου The Spoon, σε μια επίδειξη, χρησιμοποίησαν ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης με το όνομα Ramen Yo-Kai, ένα ρομπότ διακομιστή Servi από την Bear Robotics και το ανθρωποειδές ρομπότ Servi της Softbank που ενεργούσε ως οικοδεσπότης και διασκεδαστής. 

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Shibuya του Τόκιο, στο ρομποτικό εστιατόριο της Softbank, Pepper House.

Η διαδικασία για μια παραγγελία φαγητού ξεκινά με την παραγγελία του καταναλωτή σε μια εφαρμογή. Από εκεί, ο Yo-Kai ξεκινά να προετοιμάζει το ramen (ζεστό φαγητό με νουντλς) και στη συνέχεια αναλαμβάνει ο Pepper. Μόλις το ramen είναι έτοιμο, ο Pepper στέλνει μια ειδοποίηση στον Servi για να πλησιάσει το ρομπότ Yo-Kai. Από εκεί, ένας άνθρωπος αφαιρεί το ramen από το Yo-Kai και το τοποθετεί στο δίσκο του Servi, και ο Servi φέρνει το ζεστό ramen στο τραπέζι του πελάτη.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημοσίευμα Robotstart, η Softbank οραματίζεται την εγκατάσταση ενός χεριού ρομπότ στο Servi στο μέλλον για να εξαλείψει κάθε ανάγκη για ανθρώπινη συμμετοχή στη διαδικασία.

Αν και η επίδειξη αποτελεί μεν μια ενδιαφέρουσα απεικόνιση ενός πλήρως αυτοματοποιημένου ρομποτικού μέλλοντος, είναι αναμφίβολα τρομακτική για κάποιους η σκέψη πως η ανθρώπινη παρουσία μπορεί κάποια στιγμή και να είναι περιττή τόσο στο μαγείρεμα όσο και στο σερβίρισμα.

Παρόλα αυτά δεν αποτελεί ούτε την πρώτη, αλλά ούτε και την τελευταία φορά που η καινοτόμες εξελίξεις στη ρομποτική μεταβάλλουν το τοπίο στην εστίαση. Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, υπάρχει ένα ρομπότ που προετοιμάζει ήδη από την αρχή τηγανητά γεύματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο