Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην Ελλάδα ελβετικές σοκολάτες με μεταλλικά θραύσματα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣτην Ελλάδα ελβετικές σοκολάτες με μεταλλικά θραύσματα
spot_img

Οι σοκολάτες εξάγονται από την Ελβετία μόνο στη χώρα μας!

Η Ελβετία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης RASFF, για σοκολάτα γάλακτος, που παράγεται από εταιρεία της χώρας και στην οποία εντοπίστηκαν μεταλλικά θραύσματα.

Αν και οι πληροφορίες δεν είναι πολλές, εντούτοις διευκρινίζεται πως η ενημέρωση έγινε από την ίδια την εταιρεία ενώ οι σοκολάτες εξάγονται ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Δεν έγινε γνωστό ούτε το όνομα της εταιρείας, ούτε ποιες ελληνικές εταιρείες συνεργάζονται με τον συγκεκριμένο Ελβετό παραγωγό. Προφανώς όμως η εταιρεία που εισάγει τις σοκολάτες, πρέπει να έχει ήδη ενημερωθεί. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μεταλλικά θραύσματα αλουμινίου 1-2 mm.

Πάντως ο κίνδυνος από την RASFF χαρακτηρίζεται αναποφάσιστος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο