Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαβήτης: Νέα μέθοδος για τη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης χωρίς αιμοληψία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔιαβήτης: Νέα μέθοδος για τη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης χωρίς αιμοληψία
spot_img

Ο αισθητήρας στο ένα πέμπτο του μεγέθους μιας μπατονέτας, που βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα και εισάγεται κάτω από το δέρμα.

Περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με διαβήτη και εξακολουθούν να τρυπούν τα δάχτυλά τους πολλές φορές την ημέρα για να ελέγξουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Διάφορες εναλλακτικές μέθοδοι αντικατάστασης του τρυπήματος στο δάχτυλο έχουν μελετηθεί εκτενώς όπως ο αισθητήρας γλυκόζης με βάση τα ένζυμα ή ο αισθητήρας με βάση την οπτική. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα όσον αφορά τη μεγάλη διάρκεια ζωής, τη φορητότητα και την ακρίβεια.

Ερευνητές του UNIST (ULSAN NATIONAL INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY) ανακάλυψαν νέα μέθοδο μέτρησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα (BGLs) χωρίς αιμοληψία. Η επαναστατική, μη επεμβατική τεχνική για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, χρησιμοποιεί αισθητήρα γλυκόζης με βάση τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα (EM) που εισάγεται κάτω από το δέρμα. Τα ευρήματά της μελέτης έχουν προσελκύσει μεγάλη προσοχή, καθώς η μέθοδος εξαλείφει την ανάγκη για τους ασθενείς με διαβήτη να τρυπούν επανειλημμένα τα δάχτυλά τους με ένα μετρητή γλυκόζης.

Η ερευνητική ομάδα εισήγαγε ημιμόνιμη και συνεχή διαχείριση του σακχάρου στο αίμα με χαμηλό κόστος συντήρησης και χωρίς τον πόνο που προκαλείται από τη συλλογή αίματος, επιτρέποντας στους ασθενείς να απολαμβάνουν ποιοτική ζωή μέσω της σωστής θεραπείας και διαχείρισης του διαβήτη. Αυτό αναμένεται να αυξήσει τη χρήση του CGMS, το οποίο επί του παρόντος αντιπροσωπεύει μόνο το 5% των ενεργών θεραπειών.

Ο αισθητήρας ηλεκτρομαγνητικής βάσης μπορεί να εμφυτευθεί υποδόρια και είναι ικανός να παρακολουθεί μικρές αλλαγές στη διηλεκτρική διαπερατότητα λόγω αλλαγών στα BGL. Ο προτεινόμενος αισθητήρας, ο οποίος είναι περίπου το ένα πέμπτο του μεγέθους μιας μπατονέτας, μπορεί να μετρήσει τις αλλαγές στις συγκεντρώσεις γλυκόζης.

Η ερευνητική ομάδα λέει πως «Ο προτεινόμενος εμφυτεύσιμος αισθητήρας όχι μόνο έχει ξεπεράσει τα μειονεκτήματα των υφιστάμενων συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGMS), όπως η μικρή διάρκεια ζωής, αλλά έχει επίσης βελτιώσει την ακρίβεια πρόβλεψης της γλυκόζης στο αίμα».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα