Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι ψητές γαλοπούλες στις ΗΠΑ φοράνε παπούτσια;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι ψητές γαλοπούλες στις ΗΠΑ φοράνε παπούτσια;
spot_img

Μια πρακτική των νοικοκυρών στις ΗΠΑ που υιοθετούταν από το 17ο αιώνα και εξελίχθηκε σε ένα είδος μόδας σερβιρίσματος πουλερικών.

Αν έχετε παρευρεθεί σε κάποιο αμερικάνικο δείπνο για την ημέρα των Ευχαριστιών- μια από τις μεγαλύτερες γιορτές των ΗΠΑ- ή έχετε κάποιο φίλο που είναι από εκεί και σας έχει μαγειρέψει παραδοσιακά φαγητά της ημέρας, μπορεί να έχετε παρατηρήσει πως τα πόδια της γαλοπούλας φοράνε λευκά, χάρτινα παπουτσάκια. Έχετε αναρωτηθεί γιατί;

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Mental Floss, κάποτε αυτά τα παπουτσάκια κάποτε βοηθούσαν τις γυναίκες να διατηρούν καθαρά τα χέρια τους, όταν έκοβαν το κρέας, όπως είχε γράψει το ιστορικός του 19ου αιώνα Τζον Κόρντι Τζέφρεσον. Μάλιστα, ήταν μια πρακτική που υιοθετούταν από το 17ο αιώνα.

Όταν τα βιβλία μαγειρικής και savoir vivre άρχισαν να ενθαρρύνουν τις νοικοκυρές να χρησιμοποιούν πιρούνια σκαλίσματος, η μόδα με το χαρτί στα πόδια της γαλοπούλας δεν χάθηκε. Αντίθετα, εξελίχθηκε σε πιο κομψή. 

Κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ου αιώνα τα “μποτάκια” ήταν απλά ένας χαριτωμένος τρόπος να κρύψει κανείς τα αντιαισθητικά κόκαλα, όχι μόνο της γαλοπούλας, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πουλερικού. Μάλιστα, υπάρχουν και σε διάφορα χρώματα και σχέδια στην αγορά, ιδανικά για να διακοσμήσουν τα εδέσματα σε παιδικά πάρτι.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα