Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι ψητές γαλοπούλες στις ΗΠΑ φοράνε παπούτσια;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι ψητές γαλοπούλες στις ΗΠΑ φοράνε παπούτσια;
spot_img

Μια πρακτική των νοικοκυρών στις ΗΠΑ που υιοθετούταν από το 17ο αιώνα και εξελίχθηκε σε ένα είδος μόδας σερβιρίσματος πουλερικών.

Αν έχετε παρευρεθεί σε κάποιο αμερικάνικο δείπνο για την ημέρα των Ευχαριστιών- μια από τις μεγαλύτερες γιορτές των ΗΠΑ- ή έχετε κάποιο φίλο που είναι από εκεί και σας έχει μαγειρέψει παραδοσιακά φαγητά της ημέρας, μπορεί να έχετε παρατηρήσει πως τα πόδια της γαλοπούλας φοράνε λευκά, χάρτινα παπουτσάκια. Έχετε αναρωτηθεί γιατί;

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Mental Floss, κάποτε αυτά τα παπουτσάκια κάποτε βοηθούσαν τις γυναίκες να διατηρούν καθαρά τα χέρια τους, όταν έκοβαν το κρέας, όπως είχε γράψει το ιστορικός του 19ου αιώνα Τζον Κόρντι Τζέφρεσον. Μάλιστα, ήταν μια πρακτική που υιοθετούταν από το 17ο αιώνα.

Όταν τα βιβλία μαγειρικής και savoir vivre άρχισαν να ενθαρρύνουν τις νοικοκυρές να χρησιμοποιούν πιρούνια σκαλίσματος, η μόδα με το χαρτί στα πόδια της γαλοπούλας δεν χάθηκε. Αντίθετα, εξελίχθηκε σε πιο κομψή. 

Κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ου αιώνα τα “μποτάκια” ήταν απλά ένας χαριτωμένος τρόπος να κρύψει κανείς τα αντιαισθητικά κόκαλα, όχι μόνο της γαλοπούλας, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πουλερικού. Μάλιστα, υπάρχουν και σε διάφορα χρώματα και σχέδια στην αγορά, ιδανικά για να διακοσμήσουν τα εδέσματα σε παιδικά πάρτι.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα