Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aρτοποιείο στη Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή για μπισκότα από μελόψωμο εδώ και περίπου 200 χρόνια!

ΑρχικήΝέαAρτοποιείο στη Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή για μπισκότα από μελόψωμο εδώ και περίπου 200 χρόνια!
spot_img

Το αρτοποιείο Winkler Bakery γράφει τη δική του ιστορία, καθώς παραμένει ανοιχτό από το 1807 και διατηρεί αναλλοίωτες πολλές παραδοσιακές, γλυκές συνταγές.

Το 1807, την περίοδο που ο Ναπολέων οδήγησε τις γαλλικές δυνάμεις σε μια νίκη επί της ρωσικής αυτοκρατορίας, ένας αρτοποιός ονόματι Christian Winkler αγόρασε ένα αρτοποιείο σε μια πόλη που ήταν τότε γνωστή ως Σέιλεμ, στη Βόρεια Καρολίνα. Ενώ αυτό είναι κάτι που φαίνεται αρκετά απλό, το αρτοποιείο ήταν εξαρχής προορισμένο να γράψει ιστορία με το δικό του τρόπο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Food and Wine, οι απόγονοι του Winkler συνέχισαν να λειτουργούν αυτό το αρτοποιείο μέχρι το 1926. Σήμερα, το εμβληματικό αρτοποιείο εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό, υπό την ιδιοκτησία του Old Salem Museum and Gardens.

Αλλά ο λόγος που το αρτοποιείο έχει κερδίσει τη θέση του στην ιστορία δεν αφορά μόνο στα πολλά χρόνια λειτουργίας του, αλλά και στο ότι διατηρεί πολλές από τις λιχουδιές του σταθερή αξία μέσα στο χρόνο.

Συγκεκριμένα, φτιάχνει ένα πολύ ιδιαίτερο μπισκότο, χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή με τον ίδιο τον Winkler, η οποία αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 200 χρόνια! Πρόκειται για τα μπισκότα Μοραβίας (μελόψωμο) με μπαχαρικά με τζίντζερ, τα οποία αποτελούν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο χριστουγεννιάτικο must.

Εικόνα από Google, Wrinkler Bakery

Δεν είναι, όμως μόνο η συνταγή. Το αρτοποιείο Winkler Bakery  χρησιμοποιεί ακόμα και τις ίδιες μεθόδους ψησίματος με τον Wrinkler, τις οποίες αναπαριστά σε ξυλόφουρνο με ιστορική ακρίβεια, όπως ακριβώς θα έκανε το προσωπικό στις αρχές του 1800. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Food and Wine, η φωτιά ανάβει γύρω στις 7 και μισή το πρωί, φτάνοντας στους 700 βαθμούς, ενώ οι ίδιοι οι αρτοποιοί φτάνουν στο κατάστημα 5-6 το ξημέρωμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα