Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος έκρηξης σε μπουκάλια κρασιού από τη Γερμανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος έκρηξης σε μπουκάλια κρασιού από τη Γερμανία
spot_img

Ειδοποίηση RASFF.

H Γερμανία ανέβασε στην Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ενημέρωσης για τα τρόφιμα (RASFF), προειδοποίηση για κίνδυνο τραυματισμού από κρασί. Η πύλη RASF χαρακτηρίζει τον κίνδυνο σοβαρό για τους καταναλωτές.

Η ειδοποίηση αφορά βιολογικό κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ, για το οποίο υπάρχει κίνδυνος έκρηξης λόγω δευτερογενούς ζύμωσης που μπορεί να συμβεί μέσα στο μπουκάλι και να δημιουργηθούν συνθήκες υπερπίεσης. Όπως αναφέρει η ειδοποίηση υπάρχει «Κίνδυνος σωματικού τραυματισμού λόγω φουσκώματος των καπακιών από υπερπίεση φιαλών». Το προϊόν διανέμεται στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Η αυξημένη πίεση στο μπουκάλι προκαλείται από τον πολλαπλασιασμό ζυμομυκήτων και σπάνια βακτηρίων που παράγουν αέρια. Ανάλογα με την παροχή θρεπτικών συστατικών και υπό αναερόβιες συνθήκες, ορισμένοι μικροοργανισμοί μεταβολίζουν υδατάνθρακες και σχηματίζουν CO 2 στη διαδικασία. Αυτός ο σχηματισμός αερίου μπορεί να φτάσει τόσο μακριά που τα δοχεία μπορεί να διογκωθούν ή ακόμα και να σκάσουν.

Ειδικά με τα γυάλινα μπουκάλια, ο κίνδυνος έκρηξης είναι πολύ υψηλός όταν πολλαπλασιάζονται οι ζύμες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται από τα αργά αναπτυσσόμενα βακτήρια ή ζυμομύκητες, καθώς πολύ συχνά παρουσιάζουν μια λανθάνουσα περίοδο αρκετών εβδομάδων χωρίς να πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα η αστοχία να μην γίνει εγκαίρως αντιληπτή και το προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα