Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

IΝΚΑ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από 13-20 Φεβρουαρίου

ΑρχικήΝέαIΝΚΑ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από 13-20 Φεβρουαρίου
spot_img

Υπερτριπλάσιες από τον μέσο πληθωρισμό οι αυξήσεις στα γαλακτοκομικά –Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές“.

Σε μποϊκοτάζ μιας εβδομάδας, από 13 έως 20 Φεβρουαρίου, σε όλα τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα καλεί το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

«Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΙΝΚΑ που επικαλείται μάλιστα απαίτηση χιλιάδων καταναλωτών για την πρωτοβουλία αυτή.
“Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές”. τονίζει η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ με τη διευκρίνηση, μάλιστα, ότι το μποϊκοτάζ αφορά και τα εγχώρια και τα εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός το 2022 έκλεισε στο 9,6% και ο γενικός δείκτης τιμών τον Δεκέμβριο έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 7,2%, στα τρόφιμα η ετήσια μεταβολή ήταν υπερδιπλάσια (+15,5%) και στα γαλακτομικά προϊόντα υπερτριπλάσια, αφού η ετήσια αύξηση έφτασε το 25,6%. Πολύ υψηλότερες αυξήσεις ακόμη και πάνω από 50% καταγράφονται σε επιμέρους προϊόντα της κατηγορίας, με πρώτο το ίδιο το γάλα μικρής και μεγάλης διάρκειας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο