Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χημική Ασφάλεια: Ανοιχτό στους πολίτες το πρόγραμμα PARC της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΧημική Ασφάλεια: Ανοιχτό στους πολίτες το πρόγραμμα PARC της ΕΕ
spot_img

Ενημέρωση για τα νέα αποτελέσματα αξιοποίησης των τελευταίων δεδομένων, μεθόδων και εργαλείων νέας γενιάς για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων στη χημική ασφάλεια.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας και δράσεων, το πρόγραμμα PARC (European Partnership for the Assessment of Risks from Chemicals) εγκαινίασε πρόσφατα την ιστοσελίδα του αλλά και λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα (FacebookInstagramTwitterLinkedIn).

Το PARC αποτελεί μια ευρωπαϊκή σύμπραξη τουλάχιστον 200 εταίρων από 28 χώρες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Ε.Φ.ΕΤ., με σκοπό να προάγει την έρευνα, την ανταλλαγή γνώσεων και τη βελτίωση των ικανοτήτων στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας από χημικούς κινδύνους. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του είδους του με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 400 εκατ. ευρώ, έχει διάρκεια επτά ετών και συντονίζεται από τον Γαλλικό Οργανισμό Τροφίμων περιβάλλοντος και Υγείας AENSES.

Στην ιστοσελίδα του PARC, η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα νέα αποτελέσματα αξιοποίησης των τελευταίων δεδομένων, μεθόδων και εργαλείων νέας γενιάς για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων στη χημική ασφάλεια.

Κάνοντας εγγραφή (subscribe) στα ενημερωτικά δελτία (newsletters) μπορείτε να λαμβάνετε δημοσιεύσεις δύο φορές το χρόνο με ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες, τα αποτελέσματα, τις εκδηλώσεις, την εξέλιξη του έργου, ενώ το μηνιαίο PARC Science Digest στόχο έχει να παρέχει μια επισκόπηση των πιο πρόσφατων δημοσιεύσεων του προγράμματος. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα ή και στα δύο ενημερωτικά δελτία κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο (ή απευθείας στον ιστότοπο).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα