Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χημική Ασφάλεια: Ανοιχτό στους πολίτες το πρόγραμμα PARC της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΧημική Ασφάλεια: Ανοιχτό στους πολίτες το πρόγραμμα PARC της ΕΕ
spot_img

Ενημέρωση για τα νέα αποτελέσματα αξιοποίησης των τελευταίων δεδομένων, μεθόδων και εργαλείων νέας γενιάς για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων στη χημική ασφάλεια.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας και δράσεων, το πρόγραμμα PARC (European Partnership for the Assessment of Risks from Chemicals) εγκαινίασε πρόσφατα την ιστοσελίδα του αλλά και λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα (FacebookInstagramTwitterLinkedIn).

- Advertisement -

Το PARC αποτελεί μια ευρωπαϊκή σύμπραξη τουλάχιστον 200 εταίρων από 28 χώρες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Ε.Φ.ΕΤ., με σκοπό να προάγει την έρευνα, την ανταλλαγή γνώσεων και τη βελτίωση των ικανοτήτων στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας από χημικούς κινδύνους. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του είδους του με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 400 εκατ. ευρώ, έχει διάρκεια επτά ετών και συντονίζεται από τον Γαλλικό Οργανισμό Τροφίμων περιβάλλοντος και Υγείας AENSES.

Στην ιστοσελίδα του PARC, η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα νέα αποτελέσματα αξιοποίησης των τελευταίων δεδομένων, μεθόδων και εργαλείων νέας γενιάς για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων στη χημική ασφάλεια.

Κάνοντας εγγραφή (subscribe) στα ενημερωτικά δελτία (newsletters) μπορείτε να λαμβάνετε δημοσιεύσεις δύο φορές το χρόνο με ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες, τα αποτελέσματα, τις εκδηλώσεις, την εξέλιξη του έργου, ενώ το μηνιαίο PARC Science Digest στόχο έχει να παρέχει μια επισκόπηση των πιο πρόσφατων δημοσιεύσεων του προγράμματος. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα ή και στα δύο ενημερωτικά δελτία κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο (ή απευθείας στον ιστότοπο).

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα