Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο κρίσιμο (μπορεί να) είναι ένα ανθρώπινο λάθος;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠόσο κρίσιμο (μπορεί να) είναι ένα ανθρώπινο λάθος;
spot_img

Επικεφαλής σε ομάδα HACCP ένας… άσχετος με την παραγωγή τροφίμων, γίνεται;

Πριν από λίγες μέρες κάναμε μια ανάλυση των συστημάτων HACCP και πώς στη βιομηχανία τροφίμων δουλεύουμε για να ελαχιστοποιήσουμε το ανθρώπινο λάθος.

Αλλά, πάντα θα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος που λέγεται ανθρώπινο λάθος.

Σε όσα βγαίνουν στην επιφάνεια για την τραγωδία στα Τέμπη, είναι εμφανές ότι δεν λειουργούσε η τηλεδιοίκηση των τρένων και όλα είχαν αφεθεί σε ένα σταθμάρχη. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, το σύστημα διαχείρισης των τρένων να είχε επικεντρωθεί στην ελαχιστοποίηση λάθους από τον σταθμάρχη. Σωστά;

Τι θα έπρεπε να κάνουμε λοιπόν εκτός από εκτενή εκπαίδευση στους σταθμάρχες; Και το βασανιστικό ερώτημα είναι τούτο: αφού το όλο σύστημα επαφιόταν σε ένα σταθμάρχη, με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος με αυτό το βιογραφικό;

Είναι σαν να βάζουμε επικεφαλής της ομάδας HACCP στην εταιρεία μας, έναν άνθρωπο που να μην έχει καμιά γνώση από τρόφιμα. Θα το κάνατε;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα