Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα σταυρανθή λαχανικά – Περιέχουν ίδιες θειούχες ενώσεις με το κρεμμύδι και το σκόρδο!

ΑρχικήΕπιστήμηΈρευνα: Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα σταυρανθή λαχανικά - Περιέχουν ίδιες θειούχες ενώσεις με το κρεμμύδι και το σκόρδο!
spot_img

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι τα αντιδραστικά πολυσουλφίδια δεν βρίσκονται μόνο στο γένος του πράσου (Allium), όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλλά και στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών (Brassicaceae), όπως το μπρόκολο και το λάχανο.

Οι επιδράσεις των λαχανικών πλούσιων σε θείο, όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, στην υγεία είναι γνωστές, ωστόσο παραμένει σε ένα βαθμό ασαφές το πώς, καθώς τα επίπεδα και οι τύποι των αντιδραστικών πολυσουλφιδίων σε διαφορετικά λαχανικά δεν είχαν μετρηθεί λεπτομερώς.

Αλλά μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Shingo Kasamatsu από τη Σχολή Επιστημών του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα της Ιαπωνίας ανακάλυψε μια μέθοδο για την επιλεκτική και ευαίσθητη ανίχνευση δραστικών πολυσουλφιδίων που διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η ομάδα κατάφερε να ανιχνεύσει επαρκώς τις ουσίες χάρη στη φασματομετρία μάζας με μέθοδο αραίωσης σταθερού ισοτόπου, που βοήθησε στην ποσοτικοποίηση της συνολική περιεκτικότητα σε δραστικό πολυσουλφίδιο για 22 λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των κρεμμυδιών και του σκόρδου. Επιπλέον, μετρήθηκε η περιεκτικότητα σε πολυσουλφίδιο στα λαχανικά, προκειμένου να αναλυθούν τα συνολικά χαρακτηριστικά του αντιδραστικού πολυσουλφιδίου. 

Από την έρευνα προέκυψε μια πρωτοφανής ανακάλυψη, η οποία συνιστά πως υψηλά επίπεδα δραστικών πολυσουλφιδίων μπορούσαν να βρεθούν, όχι μόνο στα λαχανικά του γένους πράσου (Allium), όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλλά και στα σταυρανθήBrassicaceae), όπως το μπρόκολο και λάχανο.

Τα αποτελέσματα της ομάδας θα ρίξουν φως στις ιδιότητες των αντιδραστικών στα πολυσουλφίδια τροφίμων, των οποίων οι λεπτομερείς ιδιότητες και οι ενδογενείς μηχανισμοί παραγωγής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για περαιτέρω έρευνα στο πεδίο,

 Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο Food Chemistry.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα