Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο κρίσιμο (μπορεί να) είναι ένα ανθρώπινο λάθος;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠόσο κρίσιμο (μπορεί να) είναι ένα ανθρώπινο λάθος;
spot_img

Επικεφαλής σε ομάδα HACCP ένας… άσχετος με την παραγωγή τροφίμων, γίνεται;

Πριν από λίγες μέρες κάναμε μια ανάλυση των συστημάτων HACCP και πώς στη βιομηχανία τροφίμων δουλεύουμε για να ελαχιστοποιήσουμε το ανθρώπινο λάθος.

Αλλά, πάντα θα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος που λέγεται ανθρώπινο λάθος.

Σε όσα βγαίνουν στην επιφάνεια για την τραγωδία στα Τέμπη, είναι εμφανές ότι δεν λειουργούσε η τηλεδιοίκηση των τρένων και όλα είχαν αφεθεί σε ένα σταθμάρχη. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, το σύστημα διαχείρισης των τρένων να είχε επικεντρωθεί στην ελαχιστοποίηση λάθους από τον σταθμάρχη. Σωστά;

Τι θα έπρεπε να κάνουμε λοιπόν εκτός από εκτενή εκπαίδευση στους σταθμάρχες; Και το βασανιστικό ερώτημα είναι τούτο: αφού το όλο σύστημα επαφιόταν σε ένα σταθμάρχη, με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος με αυτό το βιογραφικό;

Είναι σαν να βάζουμε επικεφαλής της ομάδας HACCP στην εταιρεία μας, έναν άνθρωπο που να μην έχει καμιά γνώση από τρόφιμα. Θα το κάνατε;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων: Καινοτόμα πλατφόρμα ενημέρωσης για την νομοθεσία τροφίμων

Η νέα Πλατφόρμα Ειδικού Σκοπού για την Νομοκανονιστική Συμμόρφωση, βοηθά τις επιχειρήσεις, όχι μόνο να γνωρίζουν αλλά και να προσαρμόζονται γρήγορα και εύκολα στην ισχύουσα νομοθεσία.

ΕΕ: Αυστηρά μέτρα για την πάταξη “ψευδοοικολογικών” ισχυρισμών στις ετικέτες

Το 53,3 % των περιβαλλοντικών ισχυρισμών στην ΕΕ διαπιστώθηκε ότι είναι ασαφείς, παραπλανητικοί ή αβάσιμοι και το 40 % ατεκμηρίωτοι.

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα