Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

RASFF: Ενημέρωση για δηλητηριασμένο κρασί από την Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνRASFF: Ενημέρωση για δηλητηριασμένο κρασί από την Ιταλία
spot_img

Ίσως περιέχει δηλητηριώδη ή διαβρωτικά συστατικά.

Οι γερμανικές αρχές ενημέρωσαν την ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για επικίνδυνο λευκό κρασί, προέλευσης Ιταλίας.

Χωρίς να αναφέρεται η ουσία που περιέχει, στην προειδοποίηση επισημαίνεται πως μία γυναίκα όταν ήπιε κρασί σε εστιατόριο ένιωσε έντονη δυσφορία στο λαιμό και στον φάρυγγα, ενώ από τις πρώτες γουλιές αισθάνθηκε πόνο και ναυτία. Κατόπιν το εν λόγω κρασί δοκίμασε και ο υπεύθυνος του εστιατορίου και ένιωσε παρόμοια συμπτώματα.

Η ενημέρωση έχει τίτλο “Strong sensory deviation in and physiological reaction after consumption of white wine from Italy”.

Στην ανακοίνωση της RASFF εικάζεται πως το κρασί περιέχει δηλητηριώδη ή διαβρωτικά συστατικά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα