Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε αναμονή καταχώρισης ως ΠΟΠ, το αρνί και το κατσίκι Νάξου

ΑρχικήΝέαΣε αναμονή καταχώρισης ως ΠΟΠ, το αρνί και το κατσίκι Νάξου
spot_img

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης είπε πως σύντομα το αρνί και το κατσίκι Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού θα γίνουν ΠΟΠ.

Tο αρνί και το κατσίκι Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού θα γίνει το νέο ΠΟΠ προϊόν, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης, στο πλαίσιο παρουσίασης για τη συμμετοχή στο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Μικροί θησαυροί της Ευρώπης» όπου εντάσσονται Προϊόντα με υπογραφή και ονομασία προέλευσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Καπούνης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΕΑΣ Γιώργος Γκούφας ξενάγησαν τους δημοσιογράφος στο υπερσύγχρονο τυροκομείο της ΕΑΣ, επιδεικνύοντάς τους τη διαδικασία παραγωγής της γνωστής γραβιέρας Νάξου, αλλά και τις φάρμες με τα ζώα. Συνέχισαν την ξενάγησή της στις καλλιέργειες πατάτας και έμαθαν τα πάντα για την παραγωγή της φημισμένης πατάτας Νάξου ΠΓΕ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Π. Σατολιάς, μιλώντας στο Naxos Times αναφέρθηκε στους «μικρούς θησαυρούς» και το στόχο του προγράμματος που είναι η προώθηση των ελληνικών αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, επισημαίνοντας: «Ο Έλληνες καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίσουν αυτά τα προϊόντα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να τα εντάξουν στο οικογενειακό τους τραπέζι».

Πηγή: meatnews

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα