Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
19.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραδόσεις Delivery: Οι μικρές αλλαγές που οδηγούν τους καταναλωτές σε πιο υγιεινές επιλογές – Επιστημονικό πείραμα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠαραδόσεις Delivery: Οι μικρές αλλαγές που οδηγούν τους καταναλωτές σε πιο υγιεινές επιλογές – Επιστημονικό πείραμα
spot_img

Πως οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού μπορούν να μειώσουν τη μέση περιεκτικότητα θερμίδων στα μενού.

Απλές πρακτικές στην παράδοση γευμάτων Delivery θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές στην επιλογή μενού χαμηλότερων θερμίδων και κατ’ επέκταση στην μείωση της επιδημίας παχυσαρκίας που όλο και αυξάνεται στις ανεπτυγμένες χώρες.

- Advertisement -

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία (ECO) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας (17-20 Μαΐου). Η έρευνα είναι του Dr Filippo Bianchi από το ίδρυμα καινοτομίας Nesta και την ομάδα Behavioral Insights, στο Λονδίνο, μαζί με συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η έρευνα έγινε μέσω προσομοιωμένης εφαρμογής παράδοσης φαγητού με τρεις τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, σε 23.783 ενήλικες 18 ετών και άνω που ήταν χρήστες εφαρμογών παράδοσης φαγητού και αξιολογήθηκαν 14 παρεμβάσεις που προωθούν την επιλογή επιλογών με χαμηλότερες θερμίδες έναντι ενός μενού-ελέγχου, χωρίς παρέμβαση. Σε κάθε δοκιμή, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν ένα γεύμα για τον εαυτό τους, όπως θα έκαναν στην πραγματική ζωή.

Μερικές από τις 14 παρεμβάσεις/αλλαγές ήταν: Πιο εμφανή τα μενού χαμηλότερων θερμίδων, μικρότερες μερίδες και ετικέτες με πληροφορίες θερμίδων στην κορυφή του μενού. Σε όλες τι δοκιμές οι συμμετέχοντες  μείωσαν σημαντικά τη συνολική περιεκτικότητα σε θερμίδες των φαγητών σε πακέτο κατά 2 -15% σε σύγκριση με την εφαρμογή ελέγχου.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι απλές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιλέξουν επιλογές με χαμηλότερες θερμίδες σε εφαρμογές παράδοσης», λέει ο Δρ Bianchi. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να αλλάζουμε την πίτσα με μια πράσινη σαλάτα—ακόμα και οι πρωτοβουλίες που διευκολύνουν τις μικρές αλλαγές σε αυτό που τρώμε θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της παχυσαρκίας σταδιακά, εάν παραδοθούν σε κλίμακα».

Να σημειωθεί ότι η κατανάλωση φαγητού σε πακέτο και παράδοσης έχει συνδεθεί με υψηλότερη ενεργειακή πρόσληψη και υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), ενώ σε γενικές γραμμές μόνο το 9% των επιλογών delivery έχουν λιγότερες από 600 θερμίδες το γεύμα και περίπου τα μισά έχουν πάνω από 1000.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα