Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα: Τι κάνουμε λάθος (και εδώ) ;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα: Τι κάνουμε λάθος (και εδώ) ;
spot_img

Πώς γίνεται να έλξουμε στην Ελλάδα ποιοτικό τουρισμό όταν δεν μπορούμε να κάνουμε το απλό και να προωθήσουμε τις παραλίες μας;

Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύθηκαν οι παραλίες της Ελλάδας που πήραν μπλε σημαία για το 2023. Στην παρακάτω φωτογραφία, φαίνονται οι παραλίες στην Εύβοια, μόνο 7!!!

- Advertisement -

Αν δεν το ήξερα το νησί της Εύβοιας τόσο καλά, θα έλεγα οκ, επτά δεν είναι κακός αριθμός.

Η Πάρος έχει 5 και η Μήλος… τρεις! Ναι, καλά διαβάσατε. Η Μήλος… έχει 3 παραλίες με μπλε σημαία.

Μα καλά, μας κοροϊδεύουν;

Πώς γίνεται ολάκερη Εύβοια να έχει μόνο 7 παραλίες; Μόνο στο Δήμο Καρύστου, που περνώ τα καλοκαίρια μου εδώ και πολλά χρόνια, μπορώ να σκεφτώ όχι 7 αλλά …17 παραλίες.

Κάτι πολύ λάθος κάνουμε και ως προς τις μπλε σημαίες.

Πώς γίνεται να έλξουμε στην Ελλάδα ποιοτικό τουρισμό όταν δεν μπορούμε να κάνουμε το απλό και να προωθήσουμε τις παραλίες μας; Τα τρόφιμα και ο ποιοτικός τουρισμός πάνε χέρι χέρι, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί… Αν θέλουμε να τραβήξουμε τουρίστες με υψηλά εισοδήματα, πρέπει να προωθήσουμε συντονισμένα τις παραλίες μας, τα τρόφιμά μας, τα κρασιά μας. Δεν αρκεί να κομπάζουμε με περηφάνια ότι ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται απλά. Αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε για να αυξήσουμε τους πιο «πλούσιους» και εκλεκτικούς τουρίστες. Αυτοί είναι που θα αφήσουν λίγα παραπάνω ευρώ για ένα καλό φαγητό, ένα καλό κρασί, μια μοναδική παραλία.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα