Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΕΕΤ: Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην εστίαση – Αύξηση στον βασικό μισθό των διανομέων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΕΤ: Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην εστίαση - Αύξηση στον βασικό μισθό των διανομέων
spot_img

Οι αυξήσεις που προβλέπονται – Το ημερομίσθιο της 6ης ημέρας και της υπέρβασης του 48ωρου εβδομαδιαίως – Επιδόματα.

Την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στην εστίαση ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και σημείωσε ότι η μεγαλύτερη κλαδική συλλογική σύμβαση της χώρας, που αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους, ανανεώθηκε με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, στη νέα σύμβαση προβλέπεται τα εξής:

   – Αύξηση 10,5% για δύο έτη, 5,5% από 01/06/2023 και 5% από 01/06/2024.

   – Διευθετήθηκε η εργασία κατά τις ημέρες ανάπαυσης. Δηλαδή, το ωράριο παραμένει πενθήμερο, 40ωρο και, με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου, αν εργαστεί 6η ημέρα, θα αμείβεται και θα ασφαλίζεται με ένα εξτρά ημερομίσθιο και, σε περίπτωση που θα υπερβαίνει τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, τότε θα υπάρχει προσαύξηση 20% στο ωρομίσθιο, συν 75%, αν συμπίπτει με θεσμοθετημένη αργία.

   – Διατήρηση όλων των επιδομάτων.

   – Διατήρηση του άρθρου για τους διανομείς και αύξηση στον βασικό μισθό.

   «Η Ομοσπονδία απέδειξε για άλλη μία φορά πως λειτουργεί με γνώμονα συμφέρον των εργαζομένων. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να συνεδριάσει άμεσα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ώστε να κηρυχθεί η σύμβαση γενικώς υποχρεωτική. Από τη μεριά μας, θα πράξουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε η ΠΟΕΕΤ στην ανακοίνωσή της.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα