Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, 2024
10.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΕΕΤ: Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην εστίαση – Αύξηση στον βασικό μισθό των διανομέων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΕΤ: Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην εστίαση - Αύξηση στον βασικό μισθό των διανομέων
spot_img

Οι αυξήσεις που προβλέπονται – Το ημερομίσθιο της 6ης ημέρας και της υπέρβασης του 48ωρου εβδομαδιαίως – Επιδόματα.

Την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στην εστίαση ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και σημείωσε ότι η μεγαλύτερη κλαδική συλλογική σύμβαση της χώρας, που αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους, ανανεώθηκε με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, στη νέα σύμβαση προβλέπεται τα εξής:

   – Αύξηση 10,5% για δύο έτη, 5,5% από 01/06/2023 και 5% από 01/06/2024.

   – Διευθετήθηκε η εργασία κατά τις ημέρες ανάπαυσης. Δηλαδή, το ωράριο παραμένει πενθήμερο, 40ωρο και, με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου, αν εργαστεί 6η ημέρα, θα αμείβεται και θα ασφαλίζεται με ένα εξτρά ημερομίσθιο και, σε περίπτωση που θα υπερβαίνει τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, τότε θα υπάρχει προσαύξηση 20% στο ωρομίσθιο, συν 75%, αν συμπίπτει με θεσμοθετημένη αργία.

   – Διατήρηση όλων των επιδομάτων.

   – Διατήρηση του άρθρου για τους διανομείς και αύξηση στον βασικό μισθό.

   «Η Ομοσπονδία απέδειξε για άλλη μία φορά πως λειτουργεί με γνώμονα συμφέρον των εργαζομένων. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να συνεδριάσει άμεσα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ώστε να κηρυχθεί η σύμβαση γενικώς υποχρεωτική. Από τη μεριά μας, θα πράξουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε η ΠΟΕΕΤ στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ερευνητές βρήκαν επικίνδυνες ουσίες σε “γάλα” αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης και ρυζιού

Πώς οι χημικές αντιδράσεις της επεξεργασίας, μειώνουν τα θρεπτικά συστατικά στα ποτά φυτικής προέλευσης και αυξάνουν την παρουσία καρκινογόνων ουσιών.

Lidl – Επικίνδυνα γλυκά: Τι περιέχουν τελικά, τα παιδικά γλυκά που ανακλήθηκαν με καθυστέρηση; – Νέες καταγγελίες στο Cibum

Ερωτήματα για την καθυστέρηση της ανάκλησης - Καταγγελία στο Cibum ότι τα σοκολατάκια εξακολουθούσαν να πωλούνται σε Lidl στην Καλαμάτα.

Τροφικός κίνδυνος από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ – Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε παράβαση του 11§1Δ των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Αυτό που διαβάζουμε ότι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε χώρες του εξωτερικού έγινε και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο