Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μία θερμίδα δεν είναι απλώς μια θερμίδα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜία θερμίδα δεν είναι απλώς μια θερμίδα
spot_img

Ποιότητα και χρόνος διατροφής ως μεσολαβητές του μεταβολισμού και της υγιούς γήρανσης.

Η παχυσαρκία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών διαφορετικών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του διαβήτη.

- Advertisement -

 Σε αντίθεση με την επικρατούσα αντίληψη ότι «μια θερμίδα είναι απλώς μια θερμίδα», υπάρχουν σαφείς διαφορές, εντός και μεταξύ των ατόμων, στη μεταβολική απόκριση σε διαφορετικές πηγές μακροθρεπτικών συστατικών. Πρόσφατα ευρήματα αμφισβητούν αυτήν την υπεραπλούστευση. Οι θερμίδες από διαφορετικές πηγές μακροθρεπτικών συστατικών ή που καταναλώνονται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας έχουν μεταβολικές επιδράσεις πέρα ​​από την αξία τους ως καύσιμο. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Cell Metabolism συνοψίζει τις συζητήσεις που έγιναν σε ένα πρόσφατο εργαστήριο του NIH που συγκέντρωσε ειδικούς στον περιορισμό των θερμίδων, τη σύνθεση μακροθρεπτικών συστατικών, και σίτιση με περιορισμένο χρόνο για το πώς η διατροφική σύνθεση και το πρόγραμμα σίτισης επηρεάζουν το μεταβολισμό ολόκληρου του σώματος, τη μακροζωία και τη διάρκεια της υγείας. Η μελέτη παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους μοριακούς μηχανισμούς που εμπλέκονται από τον περιορισμό των θερμίδων για την παράταση της διάρκειας ζωής, που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες και ενδεχομένως να ενημερώσουν την ανάπτυξη μιας εξατομικευμένης προσέγγισης της τροφής ως φάρμακο για την υγιή γήρανση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα