Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής ενός ανοιγμένου γιαουρτιού κατά μία εβδομάδα

ΑρχικήΟικιακάΠώς να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής ενός ανοιγμένου γιαουρτιού κατά μία εβδομάδα
spot_img

Κάνοντας τα γιαούρτια να διατηρούνται περισσότερο.

Όσοι αγαπούν τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά σίγουρα έχουν γιαούρτια στο ψυγείο τους, μιας και πάνε με τα περισσότερα φαγητά και αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για σνακ, γεμάτο με προβιοτικά. Ωστόσο, όπως και οτιδήποτε φτιάχνεται από γάλα, τα γιαούρτια μουχλιάζουν εύκολα.

- Advertisement -

Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε το πρόωρο μούχλιασμα και να αποτρέψουμε το να χαλάσει, εφαρμόζοντας μερικές τακτικές κατά την αποθήκευση στο ψυγείο.

Για αρχή, πρέπει να διασφαλίζουμε ότι το δοχείο είναι αεροστεγές και το ψυγείο σε θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών Κελσίου. Πρέπει να θυμόμαστε, επίσης, ότι στην περίπτωση που ένα γιαούρτι ανοιχτεί, μπορεί να καταναλωθεί καλύτερα μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες. Ωστόσο, με την παρακάτω μέθοδο, η ζωή του μπορεί να παραταθεί ως και δύο εβδομάδες.

Μία από τις τακτικές που δεν γνωρίζαμε και διαβάσαμε στην Huffington Post περιλαμβάνει το να γυρίζουμε το δοχείο ανάποδα κατά την αποθήκευση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η μέθοδος δημιουργεί ένα κενό που αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν αλλοίωση των τροφίμων.

Η έλλειψη αέρα στο επάνω μέρος του δοχείου σημαίνει επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό να σχηματιστούν κρύσταλλοι. Φυσικά, πρέπει το δοχείο να είναι καλά σφραγισμένο προτού το αναποδογυρίσουμε και να τοποθετήσουμε ένα πιατάκι από κάτω για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές.

Επίσης, δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετούμε τα γιαούρτια μας στην πόρτα του ψυγείου, επειδή το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του κάνει τη θερμοκρασία ασταθή, μεταδίδοντας θερμότητα στα προϊόντα. Αυτό ισχύει και για άλλα τρόφιμα, όπως αυγά ή γάλα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα