Νέο πρόστιμο σε μεγάλη εταιρεία μεταποίησης κρέατος.
Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία κρέατος Tony Downs Food Company καλείται από το Υπουργείο Εργασίας και Βιομηχανίας της Μινεσότα, να πληρώσει πρόστιμα 300.000 δολάρια (280.000€) λόγω παραβίασης του νόμου περί παιδικής εργασίας
Πριν τον έλεγχο στην Tony Down Food, στο στόχαστρο βρέθηκε και η η Packers Sanitation Services Inc. (PSSI) που συμφώνησε να πληρώσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια, αφού το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 102 εργαζόμενοι ηλικίας 13 έως 17 ετών καθάριζαν εργοστάσια συσκευασίας κρέατος. Να σημειωθεί ότι και η McDonald’s έχει βρεθεί να παραβιάζει τους νόμους για την παιδική εργασία, ενώ από το 2018, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ (DOL) έχει δει αύξηση 69% στα παιδιά που απασχολούνται παράνομα από εταιρείες. Το τελευταίο οικονομικό έτος, το τμήμα διαπίστωσε ότι 835 εταιρείες που διερεύνησε είχαν απασχολήσει περισσότερα από 3.800 παιδιά κατά παράβαση του νόμου περί δίκαιων προτύπων εργασίας. Επίσης και η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασία κρέατος στον κόσμο JBS έχει κατηγορηθεί για παιδική εργασίa.
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η εταιρεία μεταποίησης κρέατος, απασχολούσε τουλάχιστον οκτώ ανηλίκους ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, οι οποίοι χειρίζονταν εξοπλισμό επεξεργασίας κρέατος, παραβιάζοντας την κρατική εργατική νομοθεσία. Οι έφηβοι υπάλληλοι χειρίζονταν τους μύλους κρέατος, τους φούρνους και τα περονοφόρα ανυψωτικά της εταιρείας κατά τις ολονύχτιες βάρδιες.
Αν και η εταιρεία αποδέχθηκε να πληρώσει το πρόστιμο μέσω του εκπροσώπου της υποστήριξε πως «συμφωνώντας με αυτόν τον διακανονισμό, η Tony Downs Foods δεν παραδέχεται τις παραβιάσεις του νόμου στις πρακτικές απασχόλησης που ισχυρίζεται το Υπουργείο Εργασίας και Βιομηχανίας της Μινεσότα (DLI). Συνεργαστήκαμε πλήρως με την έρευνα της DLI και αυτή η πολιτική συμφωνία δεν αποτελεί αποδοχή. Πoστεύουμε ότι η διοικητική κύρωση που περιλαμβάνεται στον διακανονισμό ήταν κατάφωρα δυσανάλογη και, δεν υποστηρίζεται από το νόμο».
Ο νόμος για τα πρότυπα παιδικής εργασίας της Μινεσότα απαγορεύει στις εταιρείες να απασχολούν ανηλίκους σε επικίνδυνα επαγγέλματα. Επίσης, δεν επιτρέπει σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών να εργάζονται μετά τις 9 το βράδυ, περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα ή περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα.
Πηγή: Meatpoultry