Φέτος ο θεσμός γιόρτασε 30 χρόνια παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας.
Για άλλη μία φορά μεγάλος νικητής των «Χρυσών Σκούφων 2023» που φέτος γιόρτασαν τα 30 χρόνια, στέφθηκε το εστιατόριο Etrusco του έκτορα Μποτρίνι με δύο βραβεία και βαθμολογία 17/20. Η τελετή απονομής έγινε στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία με την επιμέλεια του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και παρουσιαστές τους Στέλιο Μάινα, Άκη Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Καραμίχο και Κρατερό Κατσούλη
Βραβεύτηκαν συνολικά 39 εστιατόρια: 17 από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα, 10 στις Κυκλάδες, 4 στα Επτάνησα, 3 στη Χαλκιδική, 2 στην Πελοπόννησο και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη. Τα νέα εστιατόρια που μπήκαν στη λίστα των νικητών είναι “Delta”, “Botrini’s Santorini”, “Varoulko Santorini”, “Baos”, “Fiore”, “Kooc Secrets”, “Makris Dégustation”, “Melia” και “Le Pavillon”.
Tις υψηλότερες βαθμολογίες στους Χρυσούς Σκούφους συγκέντρωσαν:
Etrusco 17/20 Κέρκυρα / Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι
Botrini’s 16/20 Χαλάνδρι, Βασ. Γεωργίου Β΄24Β / Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι
Delta 16/20 Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» / Σεφ: Γιώργος Παπαζαχαρίας, Θάνος Φέσκος
Herve Restaurant 16/20, Πετράλωνα, Τριών Ιεραρχών / Executive Σεφ: Ερβέ Προνζάτο
Varoulko Seaside 16/20, Μικρολίμανο, Ακτή Κουμουνδούρου / Σεφ: Κομνηνός Μουφλουζέλης, Λευτέρης Λαζάρου.
Δείτε όλους του νικητές ΕΔΩ.