Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναρτήθηκε ο οδηγός και τα εργαλεία για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος από τις επιχειρήσεις

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑναρτήθηκε ο οδηγός και τα εργαλεία για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος από τις επιχειρήσεις
spot_img

Οδηγίες για τη διαμόρφωση της έκθεσης ανθρακικού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον  Εθνικό Κλιματικό Νόμο (N.4936/2022), οι επιχειρήσεις που περιγράφονται στο άρθρο 20, έχουν κληθεί να υπολογίσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα για το έτος αναφοράς 2022 και να υποβάλλουν την σχετική έκθεση, έως και την 31η Οκτωβρίου 2023, σε δημόσια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα λειτουργήσει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Η έκθεση ανθρακικού αποτυπώματος πρέπει έχει επαληθεύσιμα δεδομένα από εξωτερικό, διαπιστευμένο φορέα και ως εκ τούτου η πραγματοποίηση των αυτοελέγχων πρέπει να ανατεθεί από τις υπόχρεες επιχειρήσεις σε επαληθευτή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο είναι επίσημα αναγνωρισμένο.

Προς ενημέρωση των υπόχρεων επιχειρήσεων του άρθρου 20, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του μία παρουσίαση για τον  Κλιματικό Νόμο 4936/2022 και την εφαρμογή στις επιχειρήσεις του άρθρου 20, καθώς και τον σχετικό  οδηγό και τα εργαλεία υπολογισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για τη διαμόρφωση της έκθεσης ανθρακικού αποτυπώματος. 

Το σχετικό υλικό βρίσκεται εδώ:  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο