Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ενέσεις απώλειας βάρους απειλούν και τη βιομηχανία αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΟι ενέσεις απώλειας βάρους απειλούν και τη βιομηχανία αλκοόλ
spot_img

Όσοι κάνουν ενέσεις όπως Ozempic και Wegory μειώνουν την κατανάλωση αλκοόλ έως και 62%!

Mετά τον θόρυβο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες για τις επιπτώσεις στις πωλήσεις της βιομηχανίας τροφίμων και σνακ από την όλο και αυξανόμενη χρήση των ενέσιμων φαρμάκων απώλειας βάρους, τώρα προκύπτει θέμα και για τη βιομηχανία αλκοόλ. Όσοι κάνουν αυτές τις ενέσεις αποκτούν απέχθεια όχι μόνο για διάφορα τρόφιμα μεταξύ των οποίων και τα σνακ αλλά και για το αλκοόλ γεγονός που θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη βιομηχανία αλκοόλ.

Αν και η βιομηχανία αλκοόλ έχει δει πρωτοφανή ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία, πλέον φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δυσκολία που ο χρόνος θα δείξει πως και εάν θα την επηρεάσει. Σύμφωνα με ανάλυση της Morgan Stanley ( η οποία υπολόγισε πως 24 εκατομμύρια άνθρωποι, ή 7 % του πληθυσμού των ΗΠΑ, θα παίρνει αυτά τα φάρμακα έως το 2035) διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν 62% λιγότερο αλκοόλ και 65% λιγότερα αναψυκτικά, όταν παίρνουν φάρμακα για την απώλεια βάρους. Μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν λιγότερο, το 22% είπε ότι σταμάτησε να πίνουν αλκοόλ εντελώς.  Οι αναλυτές βλέπουν τις αμερικανικές εταιρείες αλκοόλ να αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη έκθεση από την αυξημένη χρήση φαρμάκων για την παχυσαρκία και αναμένουν μείωση της κατανάλωσης κατά περίπου 2% έως το 2035.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη και επειδή οι άνθρωποι προβλέπεται να λαμβάνουν τέτοια φάρμακα απώλειας βάρους έως το 2035, οι εταιρείες οινοπνεύματος πρέπει να καινοτομήσουν, εστιάζοντας σε επιλογές χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ και υψηλής ποιότητας, για καταναλωτές που είναι ευαισθητοποιημένοι για την υγεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο