Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
12.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Βιομηχανία Τροφίμων κατατάσσεται ως μία από τις πιο αγχώδεις βιομηχανίες – Πιθανές επιπτώσεις στην ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Βιομηχανία Τροφίμων κατατάσσεται ως μία από τις πιο αγχώδεις βιομηχανίες - Πιθανές επιπτώσεις στην ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Σημαντικές η επιπτώσεις του εργασιακού άγχους τόσο στην παραγωγικότητα όσο και στην ασφάλεια τροφίμων.

  •    Στη λίστα με της χειρότερες βιομηχανίες σε μισθούς και ασφάλιση, στις ΗΠΑ.

Τέταρτη ανάμεσα στις πιο αγχώδεις βιομηχανίες των ΗΠΑ κατατάσσεται η βιομηχανία τροφίμων, με τις υπηρεσίες φαγητού να ακολουθούν, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα η οποία ανέλυσε 26 διαφορετικούς παράγοντες στο εργασιακό περιβάλλον. Σύμφωνα με το PackagingDigest, oι ειδικοί στην TRĒ House, μια εταιρεία κανναβινοειδών, για να συντάξουν τη λίστα ανέλυσαν παράγοντες όπως μισθούς, ώρες εργασίας και της αναρρωτικής άδειας μετ’ αποδοχών.

Στη συνέχεια, η λίστα καταχωρήθηκε σε ένα ευρετήριο και δόθηκε σε κάθε κλάδο βαθμολογία με άριστα το 100. Όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο αγχωτικός είναι ο κλάδος. «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν εμπλέκεται το άγχος. Ορισμένες από αυτές τις βιομηχανίες μπορεί να φαίνονται εύκολες, αλλά η εσωτερική λειτουργία και η αποζημίωση για τους εργαζόμενους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα πολύ πιο αγχωτικό περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του TRĒ House, Jameson Rodgers.

    Από τις 71 βιομηχανίες που μελετήθηκαν, οι 25 είχαν περισσότερο από το 10% των εργαζομένων να απασχολούνται σε δεύτερη δουλειά και όλοι είχαν περισσότερο από το 30% του εργατικού δυναμικού τους να ανησυχούν για την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών.

   Η βιομηχανία τροφίμων κατατάσσεται στην τέταρτη θέση με βαθμολογία 39,12/100. Το 80,0% αναφέρει ότι αμείβεται ωριαία σε αυτόν τον κλάδο λόγω της εργασίας σε παρόμοιες συνθήκες με το προσωπικό της αποθήκης. Όσοι εργάζονται στον κλάδο ανέφεραν επίσης ότι το 60% αδυνατεί να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς. Ακολουθούν οι υπηρεσίες φαγητού με 39,19/100. Μόνο το 22,0% αναφέρει ότι είναι διαθέσιμη αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών και το 62,1% του κλάδου εξακολουθεί να αναφέρει ότι δεν μπορεί να πληρώσει ιατρικούς λογαριασμούς. Το 11,2% δηλώνει επίσης ότι έχει δεύτερη δουλειά.

   Προηγούνται υπηρεσίες αποθήκευσης με βαθμολογία 28,92/100, εγκαταστάσεις νοσηλευτικής και οικιακής περίθαλψης με 33,16/100 και η διαχείριση απορριμμάτων και οι συναφείς υπηρεσίες με 37,01/100, ενώ επόμενες στη λίστα βρίσκονται υπηρεσίες εξόρυξης 39,25/100, ξυλείας με 39,29/100, ξενοδοχεία και καταλύματα με 39,67/100 ,καταστήματα γενικών εμπορευμάτων με 41,66/100 και καταστήματα υγείας και προσωπικής φροντίδας με 41,69/100.

      Κοινός παρονομαστής  μεταξύ όλων των βιομηχανιών στη λίστα είναι το άγχος και η ανησυχία για την αδυναμία πληρωμής ιατρικών λογαριασμών ή την ωριαία πληρωμή. Η ισχυρή υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς, όπως η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη ή η καταβολή μισθού, θα βοηθούσε τους εργαζόμενους να αισθάνονται λιγότερο άγχος και θα έδινε ηρεμία, δήλωσε η TreHouse.

    Η παραγωγή τροφίμων αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως, λόγω του ότι βασίζεται σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Από τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και την τήρηση αυστηρών κανονισμών έως τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών, διαθέτει περιπλοκές διαδικασίες και καθίσταται επιρρεπής σε πολλές προκλήσεις.

Ωστόσο τώρα η έκθεση της Tre House δίνει νέα διάσταση, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τέτοιες πιέσεις στην ψυχική ευημερία. Τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη παραγωγικότητα, αυξημένες απώλειες και υψηλότερο ποσοστό κύκλου εργασιών. Για έναν κλάδο όπου η τεχνογνωσία και η συνέπεια είναι πρωταρχικής σημασίας, η απώλεια ειδικευμένων εργαζομένων μπορεί να ένα σημαντικό πλήγμα. Επιπλέον, ένα αγχωμένο εργατικό δυναμικό μπορεί ακούσια να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Τα λάθη που οφείλονται στην κούραση ή την απόσπαση της προσοχής μπορεί να οδηγήσουν σε σφάλματα παραγωγής, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε δαπανηρές ανακλήσεις καθώς και διατάραξη της ασφαλείας των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο