Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: 12 τροφικές δηλητηριάσεις σε… γευσιγνωσία μήλων – Δύο άνθρωποι στη ΜΕΘ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: 12 τροφικές δηλητηριάσεις σε… γευσιγνωσία μήλων – Δύο άνθρωποι στη ΜΕΘ
spot_img

Ο οπωρώνας μήλων διοργανώνει τουριστικές εκδρομές για μάζεμα και γευσιγνωσία μήλων.

12 άνθρωποι από 3 έως 80 ετών, αρρώστησαν με τροφική δηλητηρίαση από το παθογόνο βακτήριο E. coli, σε οπωρώνα στην Ανατολική Ιαπωνία. Τα μήλα καλλιεργούνται σε διάφορες πόλεις γύρω από το Νομό Ιμπαράκι, όπου διοργανώνονται τουριστικές εκδρομές για μάζεμα και γευσιγνωσία μήλων.

Οι πέντε χρειάστηκαν νοσηλεία ενώ δύο κατέληξαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ένα 6χρονο αγόρι που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση και μια 70χρονη γυναίκα.

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, αφού το παθογόνο στέλεχος O157 του βακτηρίου E. coli εντοπίστηκε στα περιττώματα ενός θύματος. Οι ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα όπως διάρροια και στομαχόπονο αφού δοκίμασαν τα φρούτα στο Toyoda Apple Farm στην πόλη Daigo.

Η νομαρχιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι τα ίδια τα μήλα δεν είχαν μολυνθεί, αλλά «πιστεύεται ότι είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας» στο αγρόκτημα. Κάλεσε τη φάρμα να καθαρίσει και να απολυμάνει τις εγκαταστάσεις και τα μαγειρικά της σκεύη. Με βάση την καθοδήγηση της νομαρχίας, η φάρμα διέκοψε την υπηρεσία γευσιγνωσίας μήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα δηλητηρίασης από Ο157 σε οπωρώνα του νομού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο