Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη σε δίδυμους για την επίδραση της vegan διατροφής

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη σε δίδυμους για την επίδραση της vegan διατροφής
spot_img

Πρόσφατη μελέτη σε πανομοιότυπους δίδυμους διαπίστωσε ότι μια vegan διατροφή βελτιώνει τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία.

Αν και είναι γνωστό ότι η κατανάλωση λιγότερου κρέατος βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, οι μελέτες διατροφής συχνά παρεμποδίζονται από παράγοντες όπως οι γενετικές διαφορές, η ανατροφή και οι επιλογές του τρόπου ζωής. Μελετώντας πανομοιότυπα δίδυμα, ωστόσο, ερευνητές του Stanford Medicine, μπόρεσαν να ελέγξουν τη γενετική και να περιορίσουν τους άλλους παράγοντες, καθώς τα δίδυμα μεγάλωσαν στα ίδια νοικοκυριά και ανέφεραν παρόμοιο τρόπο ζωής.

Στη Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο MA Network Open συμμετείχαν 44 εθελοντές (22 δίδιμα πανομοιότυπα ζευγάρια). Οι δίδυμοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα που περιελάμβανε τον ένα από τους δύο δίδυμους, ακολούθησε vegan διατροφή χωρίς κρέας ή ζωικά προϊόντα όπως αυγά ή γάλα και η άλλη ομάδα ακολούθησε διατροφή που περιελάμβανε κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, τυρί, γαλακτοκομικά και άλλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Η δοκιμή διήρκεσε 8 εβδομάδες.

Οι συμμετέχοντες με δίαιτα vegan στο τέλος του πειράματος είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL-C), ινσουλίνη και σωματικό βάρος – όλα αυτά συνδέονται με βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία – από τους παμφάγους συμμετέχοντες. Οι βίγκαν συμμετέχοντες έδειξαν επίσης μείωση περίπου 20% στην ινσουλίνη νηστείας – τα υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη. Οι βίγκαν έχασαν επίσης κατά μέσο όρο 4,2 περισσότερα κιλά από τους παμφάγους.

Για να διαβάσετε ολόκλητη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Αναφορά: Landry MJ , Ward CP , Cunanan KM, et al. Καρδιομεταβολικές Επιδράσεις των Διατροφών Παμφάγων εναντίον Βίγκαν σε Πανομοιότυπα Δίδυμα : Μια Τυχαιοποιημένη Κλινική Δοκιμή . JAMA Netw Open. 2023; 6(11): e2344457. doi:10.1001/jamanetworkopen.2023.44457

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο